Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti eilen tiistaina, että koronaepidemian leviämisvaiheessa olevan Uudenmaan maakunnan ravitsemisliikkeille tulee muita maakuntia tiukempia rajoituksia.

Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan kuluvan viikon torstaina 26. marraskuuta klo 00.00. Asetuksella puututaan Uudellamaalla niin sanottuun yökahvilatoimintaan rajoittamalla aukioloaikoja.

Ravitsemisliikkeet voivat avata jatkossa ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan klo 05 ja olla auki kello 23 asti. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske kuitenkaan huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Uudellamaalla kaikkien ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy edelleen klo 22. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on aiempaan tapaan puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakuntien ravitsemisliikkeissä rajoitukset ovat 26. marraskuuta lukien samat kuin tähänkin asti. Alkoholin anniskelu on näiden maakuntien kaikissa ravitsemisliikkeissä sallittu kello 7-22 välillä.

Muissa maakunnissa, joissa epidemia on perustasolla, ei edelleenkään rajoiteta asiakaspaikkoja. Kaikki ravitsemisliikkeet saavat anniskella alkoholia kello 7-24 välisenä aikana.

Rajoitukset ovat voimassa vain niin kauan kuin se on välttämätöntä, kuitenkin enintään 15.12.2020 saakka.

Ravitsemisliiketoimintaa koskevista rajoituksista on säädetty tartuntatautilain määräaikaisessa 58 a §:ssä, joka on voimassa 28.2.2021 asti.