Café Smart -tiedekahvila verkossa 5.5. – puheenaiheena personoitu syövän hoito

Itä-Suomen yliopisto järjestää nyt keskiviikkona 5.5. klo 14-15 Cafe Smart -tiedekahvilan, jota voi seurata suorassa verkkolähetyksessä.

Aiheena on ihmisen perimän vaikutus syöpäsairauksiin ja hoitoon.

Personoidusta syövän hoidosta keskustelevat professori Arto Mannermaa Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitokselta ja professori Antti Poso Itä-Suomen yliopiston farmasian laitokselta ja Tübingenin yliopistosta.

DNA:sta johtuen syöpä sairautena on jokaisella potilaalla erilainen.

Ihmisen soluissa oleva perintöaines on elämän aikana altis saamaan erilaisia vaurioita, jotka näkyvät solun toiminnan muutoksina. Suurin osa näistä muutoksista on erittäin vähäpätöisiä ja ihmisen oman elimistön erilaiset korjausmekanismit pystyvät usein estämään niiden vaikutukset.

Toisinaan kuitenkin käy niin, että jotkin perinnölliset tai elämän aikana saadut muutokset pystyvät väistämään kaikki turvamekanismit ja aiheuttamaan syövän syntymisen.

Jokaisen ihmisen omasta perintöaineksesta eli DNA:sta johtuen syöpä sairautena on jokaisella potilaalla erilainen. Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia tämä tieto tuo syöpien hoitamiseen? Miten tarkasti syöpäriskin voi tunnistaa DNA:sta ja voiko syövän syntymistä estää?

Näistä ja muista personoituun syövänhoitoon liittyvistä aiheista kaikille avoimen ja maksuttoman verkkokahvilan yleisöllä on mahdollisuus esittää kommentteja ja kysymyksiä suorassa lähetyksessä.