Mediuutiset raportoi nettisivuillaan viime viikolla konkreettisista muutoksista, joita kuntapuolen hoitajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto sai aikaan terveydenhuollossa eri puolilla maata. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi viime viikon lopulla, kun kunta-alalle saatiin neuvottelutulos.

Pääosin asiat menivät terveydenhuollon kentällä hyvin, eikä potilasturvallisuus tiettävästi vaarantunut.

Joihinkin luoviin ratkaisuihin ja palvelun heikentämisiin hoitajapula kuitenkin pakotti työsopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi tehdyn painostuksen vuoksi.

Tässä muutamia raportteja kentältä:

SEINÄJOKI. Ensihoidossa laskettiin kaksi yksikköä tilapäisesti hoitotasolta perustasolle, koska paikalle saadun henkilökunnan koulutustaso oli tavallista matalampi, kertoo Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Hannu Puolijoki.

KOTKA. Sydänvalvonnan paikkamäärää jouduttiin viime yönä vähentämään kuudesta neljään, mutta sillä ei ole raportoitu olleen vaikutuksia potilaiden saamaan hoitoon. Hoitajia jouduttiin siirtämään yksiköistä toisiin, kertoo Carean johtajaylilääkäri Ari Ronkainen.

KOKKOLA. Yksittäisiä ei-kiireellisiä leikkauksia peruttiin, ilmoittaa Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell.

KAJAANI. Kielto on aiheuttanut yksittäisiä kiireettömän hoidon tai toimenpiteen peruutuksia, kertoo Kainuun soten hallintoylilääkäri Esa Ahonen.

Katso kaikki kentän raportit osoitteesta www.mediuutiset.fi