Sairaaloissa huokaistiin eilen torstaina helpotuksesta, kun kunta-alan neuvottelijat saivat aikaan neuvottelutuloksen virka- ja työehtosopimuksista.

Tiistaina alkanut ylityö- ja vuoronvaihtokielto ehti jo vaikuttaa monella tavalla sairaaloiden arkeen. Muutamia kiireettömiä leikkauksia peruttiin ja päivystyksissä oli tavallista kiireisempää.

Työvuoroja ja sijaisia järjestelleillä henkilöillä oli tavallistakin monimutkaisempi palapeli hoidettavanaan.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto jatkuu yhä yksityisten sote-palvelujen puolella, mutta jo nyt voi pohtia, mitä ilmiöitä kuntapuolen ylityö- ja vuoronvaihtokielto ehti muutaman päivän aikana tuoda esiin.

Esiin tuli esimerkiksi se, kuinka tavallista ylitöiden tekeminen hoitoalalla on ja kuinka paljon vuorojen vaihtamisen kieltäminen vaikeuttaa toimintaa.

Tämä synnytti kahdenlaisia kommentteja.

Hoitajaliittojen edustajat pitivät tätä merkkinä heikosti järjestellyistä töistä, joissa luotetaan jatkuvasti siihen, että hoitohenkilökunta on valmis venymään. Johto kommentoi, että isoissa sairaaloissa ylitöitä ja vuorojen vaihtoa tarvitaan aina eikä sijaisia ole nopealla aikataululla saatavissa.

Sopimuksen syntyminen on arjen työn tekijöiden kannalta helpotus.

Palkat nousivat ilman rikkovaa työtaistelua. Mahdollinen työtaistelu on vaikea lakossa oleville ja myös niille, jotka eivät itse ole lakon piirissä. Vaikka kuinka tukee painostustoimien tai työtaistelun tavoitteita, voi arjessa olla vaikea hyväksyä niiden vaikutuksia potilaiden hoitoon.

Neuvottelujen kiristyessä myös koko ilmapiiri kiristyy ja ihmiset ovat korostuneen varovaisia.

Tällä viikolla varovaisuuden huomasi kiinnostavasta mittarista, nimittäin Mediuutisten Twitter-tililtä. Kun yleensä paljon lukijoita saavat jutut saavat myös paljon uudelleentwiittauksia, eli juttu lähetetään muille nähtäväksi, ja tykkäyksiä, näin ei käynyt ylityökiellosta kertoville jutuille.

Jutut saivat hyvin lukijoita, mutta eivät uudelleentwittauksia tai tykkäyksiä. Se osoittaa, että vain harva oli valmis ottamaan kantaa ylityökieltoon tai mihinkään siihen liittyvään. Koska asia on työyhteisön sisällä hankala, ei haluta vahingossakaan leimautua minkään puolen kannattajaksi.

Juuri tämä tekee ylityökiellon kaltaisista asioista uutisoinnin tärkeäksi. Ne ovat asioita, joista keskustelu voi olla työyhteisön sisällä vaikeaa, mutta tietoa ja ymmärrystä aiheesta kaivataan paljon.

Kirjoittaja on Mediuutisten päätoimittaja @Niemelaanna.