Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuusto on valinnut sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäriksi dosentti Mikko Pietilän (51 v) toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen. Hänen palkakseen on vahvistettu 11 300 euroa kuukaudessa.

Pietilä on toiminut Tyksin sydänkeskuksessa sepelvaltimohoidon vastuualueen johtajana vuodesta 2013 ja osastonylilääkärinä vuodesta 2015.

Hän sai Turun yliopiston kardiologian dosentin pätevyyden vuonna 2015, valmistui kardiologian erikoislääkäriksi 2003 ja sisätautien erikoislääkäriksi 1999. Lääketieteen tohtoriksi hän väitteli vuonna 2002. Hän suorittaa parhaillaan Aalto-yliopiston Johtaminen terveydenhuollossa -kurssia, joka päättyy kevään 2018 aikana. Sotilasarvoltaan hän on merivoimien reservin luutnantti.

Pietilä kertoo toimineensa lähes koko lääkärinuransa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluksessa.

– Työkokemusta minulla on myös entisistä aluesairaaloista, vaikka pääosin olen tehnyt työni Tyksin Kantasairaalassa. Sydänkeskuksen ohella tunnen erityisen hyvin Medisiinisen toimialueen ja tehohoidon osastot. Toimin erikoislääkärin virassa 2005–2015 ja erikoislääkärin sijaisena jo sitä ennen. Vuosien varrella minulle on muodostunut varsin kattava kontaktiverkosto sairaanhoitopiirissämme ja muissa terveydenhoidon yksiköissä, Pietilä kertoo.

Pietilä on toiminut muun muassa Suomen Lääkäriliiton valtuuskunnan ja Suomen Kardiologisen Seuran puheenjohtajana.

Pietilä on naimisissa ja hänellä on edellisestä avioliitosta kaksi aikuista lasta.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin virka on ollut avoimena 10.4.2017 alkaen, jolloin silloinen johtajaylilääkäri Samuli Saarni siirtyi toisen työnantajan palvelukseen. Sen jälkeen Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen on hoitanut virkaa oman toimensa ohessa.

Johtajaylilääkärin virkaa haki 14 henkilöä.