Lääkeyhtiö MSD alkaa auttaa lääkeyhtiö Johnson&Johnsonia koronarokotteen valmistuksessa Yhdysvalloissa. MSD ottaa kaksi tuotantolaitostaan rokotteen valmistuskäyttöön, mikä auttaa Johnson&Johnsonia tuotannon suurimmissa pullonkauloissa.

Johnson&Johnsonin koronarokote sai myyntiluvan Yhdysvalloissa viikonloppuna. MSD on puolestaan luopunut oman rokotteen kehittämisestä. Yhdysvaltojen lääkekehitysviranomainen tukee MSD:tä Johnson&Johnsonin rokotteen valmistamisessa jopa 268,8 miljoonalla dollarilla.

Johnson&Johnsonin rokotetta on tarkoitus saada jakeluun 3,9 miljoonaa annosta tällä viikolla. Määrä kattaa koko yhtiön olemassa olevan varaston, mutta annosten määrä on pienempi, kuin sopimuksen perusteella odotettiin. Lääkeyhtiö tiedotti kuitenkin itse, että se pystyy toimittamaan 20 miljoonaa rokoteannosta Yhdysvalloissa tämän kuukauden aikana ja 100 miljoonaa kesäkuun loppuun mennessä. Viranomaiset ovat kuitenkin vaatineet, että 100 miljoonaa annosta toimitetaan toukokuun loppuun mennessä nyt kun MSD:n tuotantolaitokset ovat tuotannon apuna.

Johnson&Johnsonin rokote on nykyisistä koronarokotteista ainut, joka toimii kertapistoksena, eli se ei tarvitse toista vahvistavaa annosta myöhemmin. Rokotteen valmistusprosessin on kuitenkin sanottu olevan erittäin monimutkainen.

Korjattu yrityksen nimi Merck MSD:ksi 3.3.2021 klo 16.45. Lääkeyrityksen nimi on Yhdysvalloissa ja Kanadassa Merck, muualla MSD.