Mehiläinen-konsernin toimitusjohtaja Matti Bergendahl on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) jäsenliiton, Terveyspalvelualan Liiton hallituksen puheenjohtajaksi tammikuun alusta lähtien.

Lisäksi Matti Bergendahl tulee edustamaan Terveyspalvelualan Liittoa Palvelualat ry:n hallituksessa.

Terveyspalvelualan Liitto edustaa EK:ssa terveyspalveluyrityksiä ja kuntoutuslaitoksia. Liitolla on noin 200 jäsenyritystä. Yritykset työllistävät yli 19 000 työntekijää. Terveyspalvelualan Liitolla on tärkeä rooli yksityisen terveysalan työmarkkinapolitiikassa ja yhä kasvava rooli myös yksityisen terveyspalvelusektorin elinkeinopoliittisessa edunvalvonnassa.

- Toimiala on dynaamisessa vaiheessa, ja yksityisen sektorin rooli osana suomalaisten terveyspalveluiden kenttää on merkittävästi vahvistumassa, sanoo Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Antti Mähönen tiedotteessa.

- Olemme vähitellen myös valmistautumassa rakentavassa ja positiivisessa hengessä seuraavaan neuvottelukierrokseen ensi vuoden lopulla, jatkaa Mähönen.

Bergendahlin mukaan Mehiläinen haluaa olla vahvasti mukana kehittämässä alan työmarkkinoita ja elinkeinopoliitiikkaa.

- Mehiläinen on lähes 100-vuotias konserni, joten meillä on pitkä perspektiivi alan toimintaan. Kuulumme pohjoismaiden suurimpaan yksityiseen terveys- ja hoivapalvelukonserniin, eli meillä on vahva kokemus myös alan kansainvälisestä kehityksestä., sanoo Bergendahl, joka toimii myös Mehiläisen emoyhtiön Ambea AB:n varatoimitusjohtajana.