Terveysyhtiö Mehiläinen kiihdyttää vauhtiaan yksityisen puolen asiakashankinnassa. Kohteena ovat ikääntyneet, vastikään työterveyspalvelujen ulkopuolelle jäävät ihmiset.

Yhtiö tarjoaa aiempaa pontevammin kuukausimaksuun perustuvia lääkäri- ja terveysvalmentajapalveluja. Kiinteähintaisessa palvelussa saa muun muassa omahoitajalle ja -lääkärille rajoittamattomat käyntimäärät.

Palvelua on testattu jo useampi vuosi. Vuodet 2017–2019 palvelua ajettiin sisään kuitenkin puolivaloilla.

– Edellisen hallituskauden sote-uudistus olisi tuonut valinnanvapauden julkiseen terveydenhuoltoon. Jos ihmiset olisivat saaneet julkisessa palvelussa maksuttomasti Mehiläisen palveluja, miksi he olisivat ottaneet terveyssopimuksen? Asia ei näin ollut täydessä fokuksessa. Nyt alamme voimakkaasti panostaa tähän, kertoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Järvenpään mukaan palvelu lanseerataan ensi vuonna isossa mittakaavassa. Hinnoittelumallit ja palvelusisällöt on nyt testattu.

– Jos nykyhallituksen sote-uudistus toteutuu, se siirtää kysyntää yksityisiin palveluihin, ja tällöin esimerkiksi kuukausimaksuihin perustuvat palvelut kasvavat voimakkaasti, kuten myös yksityisin vakuutuksin rahoitettavat palvelut, Järvenpää arvioi.

69 euron kuukausimaksulla palveluun sisältyy lääkäri- ja omahoitajan lisäksi vuosittainen terveystarkastus ja siihen liittyvät laboratoriotutkimukset sekä erilaisia alennuksia tietyistä erikoissairaanhoidon palveluista.

Vuositasolla sopimuksen hinta on siis 840 euroa. Lisäksi jokaisesta yleislääkärikäynnistä veloitetaan kulloinkin voimassa oleva poliklinikkamaksu.

Mehiläinen on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Tänä vuonna yhtiön liikevaihto noussee arvioilta 1,2 miljardiin euroon. Summa on kaksinkertaistanut viidessä vuodessa.