Mehiläinen perusti uuden yhtiön, jonka on tarkoitus jatkossa viedä suomalaista digiterveydenhuoltoa maailmalle.

BeeHealthy tähtää johtavaksi digitaalisen terveydenhuollon toimijaksi kansainvälisillä markkinoilla. Uudelle yhtiölle haetaan kasvua alustaratkaisuissa ja omien klinikoiden tarjoamissa, digitaalisuuteen pohjautuvissa terveydenhuollon palveluissa.

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää sanoo yhtiön kasvattaneen talon sisälle merkittävästi digiosaamista.

– Haluamme tehdä terveydenhuollosta Suomen palveluviennille uuden tukipilarin, hän kertoo Mehiläisen tiedotteessa.

BeeHealthy tarjoaa asiakkailleen terveydenhuollon alustaratkaisua, joka sisältää muun muassa Digiklinikan, potilaan terveyshistorian, pidempien hoitopolkujen seurannan sekä sähköisen ajanvarauksen.

Alustaratkaisujen asiakkaita ovat eri maiden terveydenhuollon toimijat.

– Voimme auttaa digiloikassa huomattavasti kokonaisvaltaisemmin kuin tavallinen softatalo, sillä Mehiläinen on terveydenhuollon toimijana itse kulkenut saman matkan. Alustamme on käytännössä testattu, tiedämme mitä teemme ja mistä puhumme, BeeHealthyn liiketoimintajohtaja Oskari Eskola sanoo.

Hänen mukaansa vastikään solmitut sopimukset ovat viemässä BeeHealthyn ratkaisut Euroopan lisäksi myös kahteen uuteen maanosaan. BeeHealthyn alustaratkaisu on jo aiemmin myyty Kreikkaan ja Italiaan.

Omia fyysisiä klinikoita Eurooppaan myös tekeillä.

Alustaratkaisujen lisäksi BeeHealthyn tavoitteena on laajentua Euroopassa tarjoamalla digitaalisuuteen pohjautuvia terveydenhuollon palveluja, joihin yhdistetään myös omat fyysiset klinikat.

– Lähempänä Suomea tulemme tarjoamaan myös itse terveydenhuollon palveluita, joissa digitaaliset palvelupolut yhdistyvät omaan fyysiseen palveluverkostoon. Kasvua tavoitellaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Haluamme olla viiden vuoden päästä kansainvälisesti yhtä iso toimija kuin Mehiläinen on nyt Suomessa, Eskola sanoo.

Mehiläisen nykyisen noin 70 ohjelmistokehittäjän joukon odotetaan kasvavan kansainvälistymisen vuoksi yli sataan.

Suomessa Digiklinikan käyntimäärät ovat koronavuonna 2020 lähes viisinkertaistuneet edellisestä vuodesta.