Mehiläinen on avannut lääkärikeskusten yhteyteen yli 25 hengitystieinfektioklinikkaa, jotka palvelevat hengitystieinfektioista kärsiviä asiakkaita tilanteessa, jossa lääkärin tapaaminen on tarpeen.

Hengitystieinfektioklinikat toimivat ainoastaan ajanvarauksella, joko Digiklinikan kautta tai hoitajan arviolla soittamalla numeroon 010 414 1848.

Klinikat toimivat lääkärikeskusten yhteydessä, mutta erillään muusta toiminnasta. Klinikoilla huolehditaan hyvästä hygieniasta ja sekä potilaiden että henkilökunnan suojaamisesta.

– Haluamme tarjota hengitystieinfektioista kärsiville hyvää ja laadukasta hoitoa potilas- ja työturvallisuus huomioiden, sanoo Mehiläisen lääkäriasemien johtava lääkäri Iiro Heikkilä.

Hengitystieinfektioklinikalla on aina lääkärin vastaanotto. Useimmilla klinikoilla vastaanottoa pitää yleislääkäri, joka ottaa vastaan kaikenikäisiä potilaita. Isoimmissa yksiköissä toimii myös lasten oma hengitystieinfektioklinikka, jossa lapsipotilaita hoitaa lastenlääkäri.

Useimmilla hengitystieinfektioiden klinikoilla voidaan kaikilta asiakasryhmiltä ottaa tarvittavat laboratorionäytteet, mukaan lukien covid-19-testi THL:n testauskriteereiden mukaisesti sekä tarvittaessa keuhkojen röntgenkuva. Näin minimoidaan turha liikkuminen paikasta toiseen.

Lisäksi covid-19-näytteitä otetaan Mehiläisen drive-in-periaatteella toimivilla näytteenottoasemilla, jonne asiakas ohjataan Mehiläisen Digiklinikalta niin ikään THL:n testauskriteereiden mukaisesti.

Mehiläinen tarjoaa edelleen muissa oireissa yleis- ja erikoislääkäripalveluja totuttuun tapaan puhelin- ja lähivastaanottoina lääkärikeskuksissa ja etänä Digiklinikalla.

– Kun hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoito on keskitetty nimettyihin klinikoihin, pystymme palvelemaan myös muissa asioissa Mehiläisessä asioivia mahdollisimman turvallisesti lääkärikeskusten tiloissa. Näin pystymme turvaamaan tarpeellisten vastaanottokäyntien, tutkimusten ja toimenpiteiden jatkumisen myös epidemian levitessä, sanoo Heikkilä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.