Terveysyhtiö Mehiläinen ottaa ensimmäisen askeleen Ruotsin-valloitukseen. Mehiläisen tytäryhtiö BeeHealthy ostaa Tukholmassa toimivan pienehkön terveyspalveluyritys Sibylleklinikenin.

Yrityskauppa luo pohjaa Mehiläisen laajentumiselle Ruotsissa. Tavoitteena on kasvaa lyhyessä ajassa yhdeksi johtavista yksityisistä toimijoista.

Sibyllekliniken on noin 20 henkilöä työllistävä terveyspalveluyritys, joka tarjoaa Tukholmassa kolmessa toimipisteessä perusterveydenhuollon palveluja sekä työterveyspalveluja. Kaupan myötä Mehiläinen aloittaa Ruotsin toiminnan pienestä, mutta tarkoituksena on kasvaa nopeasti johtavien yksityisten toimijoiden joukkoon.

– Mehiläinen on etsinyt mahdollisia ostokohteita laajentuakseen Ruotsin markkinoille, ja luomme Sibylleklinikenistä pohjaa kasvullemme, toteaa BeeHealthyn liiketoimintajohtaja Oskari Eskola tiedotteessa.

Sibylleklinikenin pääomistaja on suomalainen lääkäri ja terveysalan yrittäjä Ron Liebkind, jolla on yli 10 vuoden kokemus digitaalisen ja fyysisen terveydenhoidon yhdistämisestä.

– Mehiläinen on täydellinen kumppani Sibylleklinikenille ja mahdollisuudet nopeaan kasvuun ovat erinomaiset. Ruotsin markkina tarvitsee korkealaatuisen toimijan, joka tuottaa lisäarvoa potilaille yhdistämällä terveydenhuollon eri osa-alueita. Myös digitaalisuus ja fyysinen läsnäolo ovat keskeisiä, arvioi Liebkind.

Mehiläisellä on kansainvälisesti ainutlaatuinen kokemus perinteisen lääkärikeskustoiminnan ja digitaalisten palveluiden yhdistämisestä saumattomaksi palveluksi asiakkaille. Yhtiö aikoo tuoda tätä osaamista Ruotsiin Sibylleklinikenin asiakkaille. Yrityksen henkilöstöön yrityskaupalla ei ole vaikutuksia.

– Uskomme, että Mehiläisen osaamisella saamme kilpailuedun, ja pystymme houkuttelemaan ruotsalaisia valitsemaan meidän terveyspalvelumme. Myös muissa palveluinnovaatioissamme, kuten työterveyspalveluissa ja vakuutusyhtiöyhteistyössä, uskomme voivamme tuoda markkinoille uusia houkuttelevia ratkaisuja, arvioi Oskari Eskola.

Mehiläinen kertoi hiljattain tavoittelevansa maailmalta rajua kasvua, joka perustuu digitaaliseen terveydenhuoltoon. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa kansainvälisen toiminnan liikevaihto 800 miljoonaan euroon viiden vuoden kuluttua. Mehiläisen liikevaihto oli viime vuonna runsaat miljardi euroa.