Mehiläinen Länsi-Pohja Oy maksaa koko henkilöstölleen 100 euron korona-lisän kiitoksena erityislaatuisen vuoden vaatimasta venymisestä ja vastuunkannosta väestön eteen erityislaatuisena vuonna 2020. Mehiläinn Länsi-Pohja vastaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin terveydenhuoltopalveluista ulkoistuksen kautta.

Yhtiön mukaan hyvät tulokset koronapotilaiden hoidossa ja aktiivinen jonojen purkaminen syksyllä 2020 ovat vaatineet henkilökunnalta venymistä. Kaikille maksettavan korona-lisän ohella yhtiö palkitsee työntekijöitään lisäksi tähtisuoritus-palkinnoilla, joissa näkyy vahvasti koronaviruksen aiheuttama tilanne ja sen vaatima vastuun kantaminen. Tähtisuorituksen kriteereissä korostuu koronatilanteen hoitaminen.

– Työntekijämme ovat todellisia koronavuoden sankareita ja olen iloinen voidessamme kiittää ja osoittaa arvostustamme tälle työlle koko henkilöstölle maksettavan koronalisän muodossa, sanoo Mehiläinen Länsi-Pohjan toimitusjohtaja Lasse Männistö tiedotteessa.

Koronalisää maksetaan siitä huolimatta, että kulunut vuosi näkyy Mehiläinen Länsi-Pohjan taloudessa haasteina koronan hoidon aiheuttamien merkittävien lisäkustannusten ja syntyneen hoitovelan kautta. Palveluiden tilaajana toimivat kunnat ja sairaanhoitopiiri ovat korvanneet pandemian aiheuttamista kustannuksista yritykselle vasta murto-osan.

– Koronapandemia on aiheuttanut yli 2 miljoonan euron ylimääräiset kustannukset. Olemme eritelleet koronan aiheuttamat lisäkustannukset ja hoitovelan tilaajatahoillemme, joille valtio on korvannut kustannukset täysimääräisesti, mutta olemme toistaiseksi saaneet vain noin neljäsosan syntyneistä kustannuksista. Asia vaikeuttaa koronatilanteen hoitoa, Männistö kertoo.

Koronalisän suuruus on sidottu henkilön työaikaprosenttiin ja on 100 euron tasoinen täysipäiväistä työtä tekevällä työntekijällä. Koronalisä maksetaan kertaluonteisena korvauksena joulukuussa 2020 eikä muodosta perustaa tulevalle palkitsemiselle.