Mehiläinen Länsi-Pohja on saanut purettua vaikean koronatilanteen takia viime vuonna syntyneitä hoitojonoja.

Tällä hetkellä yli kuusi kuukautta hoitoa odottaneita on vain 19 eli 1,7 prosenttia kaikista hoitoa odottavista potilaista, kun vielä elokuussa yli hoitotakuun meni 228 potilasta. Vastaavasti leikkausjonoissa ei vuoden vaihteessa ollut yli kuusi kuukautta leikkaukseen pääsyä odottavia potilaita, kun vielä elokuussa vastaavassa tilanteessa oli 131 potilasta.

– Erityisen paljon olemme pystyneet parantamaan hoitoon pääsyä kaihikirurgiassa, Mehiläinen Länsi-Pohjan lääketieteellinen johtaja Paavo Uusimaa kertoo tiedotteessa.

Hoitotakuun määritelmän mukainen hoidon tarpeen arviointi pystytään Mehiläinen Länsi-Pohjassa tekemään kolmen kuukauden aikarajan sisällä lähes 95 prosentilla potilaista, kun vielä elokuussa hoidon tarpeen arvioi viivästyi 20 prosentilla potilaista.

– Tulokset ovat oikean suuntaisia ja olemme onnistuneet tilanteeseen nähden hyvin, vaikka lähetteitä on tullut runsaasti ja hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa odottavien potilaiden kokonaismäärä on noussut reilusti syksyn aikana. Teemme tällä hetkellä töitä erityisesti kirurgiassa, keuhkosairauksissa ja korva-, nenä- ja kurkkutaudeissa parantaaksemme hoitoon pääsyä, Uusimaa jatkaa.

Kiireellistä ja päivystyksellistä hoitoa tarvitsevat potilaat on hoidettu jatkuvasti ilman viiveitä hoitoon pääsyssä. Ei-kiireellinen poliklinikka- ja leikkaustoiminta käynnistyi jälleen kesän jälkeen normaalitahtisena elo-syyskuussa, ja hoitotakuun piirissä olevien hoitoon pääsy on nyt lähes normalisoitunut.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.

Lue myös: