Mehiläinen laajentaa toimintaansa ja ostaa kaksi virolaista terveyspalveluyritystä. Työterveys- ja lääkärikeskuspalveluihin erikoistuneen Qvalitaksen ja hammaslääkärikeskus Unimedin ostot ovat Mehiläiselle askel Viron markkinalle, ja ne vievät eteenpäin yhtiön kansainvälistymissuunnitelmaa.

– Viro on kehittyvä ja digitaalisesti edistynyt yhteiskunta sekä kasvava terveysmarkkina, jolle laajentuminen on Mehiläiseltä luontevaa. Pystymme jatkossa tarjoamaan palveluita asiakkaillemme fyysisiltä klinikoiltamme sekä Suomessa, Ruotsissa että Virossa, Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää sanoo tiedotteessa.

Aiemmin viime vuonna Mehiläisen ostotarjous Pihlajalinnasta kariutui, kun kilpailuviranomainen torppasi ostoaikeet. Toimitusjohtaja Järvenpää on todennut mönkään menneen yrityskauppahankkeen jälkeen Talouselämän haastattelussa, että Mehiläinen etsii kasvua myös Suomen ulkopuolelta.

Molemmilla Mehiläisen omistukseen siirtyvillä yrityksillä on noin kymmenkunta toimipistettä ja laajasti toimintaa eri puolilla Viroa. Qvalitas työllistää noin 260 henkilöä työterveys- ja lääkärikeskuspalveluissa ja Unimed noin 400 suun terveyden asiantuntijaa hammaslääkäripalveluissa.

Mehiläinen ostaa yhtiöt tytäryhtiönsä Mehiläinen Eesti OÜ:n kautta pääomasijoitusyhtiö BaltCapilta, joka on omistanut ne viisi vuotta. Yrityskaupat astuvat voimaan, kun viranomaiset antavat kaupoille hyväksyntänsä.

– Qvalitas ja Unimed ovat molemmat omien toimialojensa johtavia toimijoita Virossa liikevaihdolla, laadulla ja asiakastyytyväisyydellä mitattuna. Tulevaisuudessa Mehiläisen voimavarat ja osaaminen tukevat yhtiöiden laadun ja asiakaspalvelun jatkuvaa kehitystä, Järvenpää sanoo.

Mehiläisen mukaan yhtiön tavoitteena on lisätä tulevaisuudessa palvelutarjontaa eri asiakasryhmille Viron markkinoilla sekä kasvattaa toimipisteverkostoa.