Mehiläisen kasvu jatkui vuonna 2021. Sen viime vuoden liikevaihto kasvoi 20,3 prosenttia. Tilikauden tulos oli 24,9 miljoonaa euroa. Mehiläinen kolminkertaisti investointiensa kokonaismäärän edellisvuodesta 159,7 miljoonaan euroon.

”Vaikka koronapandemiaa ei vielä selätetty, on taloudellinen aktiivisuus palautunut. Myönteinen talouskehitys ja syntynyt hoitovelka näkyivät palveluidemme vahvana kotimaisena kysyntänä. Suomen liiketoiminnan kasvun ja uusien terapiapalveluiden lisäksi liikevaihtoa kasvattivat kansainväliset liiketoiminnat”, Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kertoo konsernin tiedotteessa.

Yhtiö käynnisti terveyspalvelut Virossa, Ruotsissa ja Saksassa yritysostojen kautta. Fyysisen terveyspalvelutuotannon ohella Mehiläinen laajeni digitaalisten terveydenhuollon ohjelmistopalveluiden tuottajana Lähi-itään ja Afrikkaan.

Ruotsissa aloitti Meliva

Mehiläisen mukaan uusissa toimintamaissa terveyspalvelumarkkinat kasvavat voimakkaasti, ja yksityisen palvelutuotannon osuus on merkittävä. Ruotsissa ja Saksassa on myös laaja valinnanvapaus julkisesti rahoitetun terveydenhuollon osalta.

”Tavoitteenamme on saavuttaa merkittävä jalansija Ruotsin perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja työterveyden markkinoilla”, Järvenpää sanoo.

Mehiläisen terveysasemat toimivat Ruotsissa Meliva-brändillä. On mahdollista, että nimi otetaan käyttöön myös Mehiläisen muissa uusissa toimintamaissa. Uusi nimi on johdettu yhtiön tehtävästä, joka on kiteytetty sloganiksi Elämä tehtävänä – Med livet som uppdrag.

Harjun terveys Lahteen

Mehiläinen investoi palveluverkostoon, palvelutarjontaan ja toiminnan laadun kehittämiseen myös Suomessa. Se panosti muun muassa lääkärikeskusten tiloihin ja teknologiaan. Yhtiö laajensi palveluitaan yksityisen ja julkisen avoterveydenhuollon kuntoutuspalveluihin. Investointeja kohdistettiin laajasti myös ohjelmisto- ja digipalveluihin.

Julkisten sosiaali- ja terveyspalveluiden puolella merkittävää oli Mehiläisen ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän yhteistyön alkaminen. Ne perustivat yhdessä Harjun terveys oy:n. Sinne rakennettu palvelukokonaisuus mahdollistaa jonottoman perusterveydenhuollon Lahden, Kärkölän ja Iitin asukkaille.

Myös Mehiläisen henkilöstö- ja kotiin vietävät palvelut kasvoivat voimakkaasti. Asumispalveluiden asiakasmäärät kasvoivat, ja yhtiö täytti tiukentuneet henkilöstön mitoitusvaatimukset. Kannattavuudessa on yhtiön mukaan kuitenkin vielä parannettavaa.

Lue seuraavaksi: