Mehiläinen kertoi tiistaina olevansa valmiudessa rokottamaan merkittävän määrän koronarokotteita toimipisteissään ympäri Suomen. Rokotuksia aiotaan tarjota alueellisesti, kuntien kanssa sovittavalla tavalla, kun rokotteiden saatavuus kasvaa ja rokotukset laajenevat.

Mehiläinen käynnisti työterveysasiakkaiden rokotukset tiistaina ensimmäisenä kohteenaan Kokkola ja yhteistyökumppanina Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite.

Kokkolan alueellisen rokotustilanteen mukaan Mehiläisessä rokotetaan ensimmäiseksi riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia työntekijöitä, joiden kotikunta on Soiten alueella tai jotka käyvät työssä Soiten alueella, ja joiden työantaja on sopinut työntekijöidensä rokottamisesta Mehiläisen työterveyshuollossa.

Rokotuksia annetaan Rantakadun toimipisteessä.

– Rokotusta varten tarvitaan aina ajanvaraus joko Mehiläisen asiakaspalvelukeskuksessa tai Kokkolan Mehiläisen ajanvarausnumerossa. Nettiajanvarauksen mahdollisuus on myös tulossa, sanoo tiedotteessa vastaava työterveyslääkäri Juha Lepistö Mehiläinen Kokkolasta.

Koronarokotukseen suositellaan tulemaan varattuna ajankohtana vain terveenä ja kasvomaskia käyttäen. Riskiryhmään kuuluminen tulee pystyä osoittamaan rokotuspaikalla esimerkiksi Kela-kortin merkinnöin tai sairauskertomustietojen pohjalta.

Palvelusta sovitaan kuntien kanssa.

Mehiläisessä koronarokotuksia voidaan tulevaisuudessa antaa 76 lääkärikeskuksessa. Lisäksi tarpeen mukaan avataan erillisiä rokotuspisteitä sekä drive-in-rokotuskaistoja, joissa rokottaminen tapahtuu jouhevasti sekä koronaturvallisesti.

– Tiedotamme erikseen, milloin ja millä alueilla rokotuksiin voi varata ajan Mehiläisen toimipisteisiin. Palvelusta sovitaan kuntien kanssa, ja rokottamista tarjotaan kansallisesti rokotusvuorossa oleville ryhmille rokotteiden saatavuuden mukaan, toteaa Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf.

Mehiläisessä rokotetaan niitä ryhmiä, jotka ovat kansallisen rokotusohjelman mukaisesti vuorossa. Painopiste Mehiläisessä on työterveysasiakkaissa, mutta myös muita rokotusvuorossa olevia ryhmiä on valmius rokottaa ympäri Suomen, kuntien tarpeiden mukaisesti.

– Suomalaisten hyvinvoinnin ja yhteiskunnan häiriöttömän toiminnan kannalta on erittäin tärkeää saada väestö mahdollisimman nopeasti rokotettua, Asklöf sanoo.

Mehiläinen kertoo tehneensä useiden kuntien kanssa yhteistyötä koronarokotuksissa auttamalla rokotushenkilöstön saamisessa kuntien rokotuspisteille.

– Pyrimme myös tältä osin vastaamaan kuntien tarpeeseen tehokkaiden rokotusketjujen varmistamisessa. Yhteistyö kuntien kanssa koronarokotushenkilöstön välittämisessä on ollut hyvällä tasolla, Mehiläisen henkilöstöpalveluista vastaava johtaja Markku Pikkarainen kertoo.

Lisätietoja: