Lääkärikeskus Mehiläinen avaa keskiviikkona uuden drive-in-koronatestausaseman Helsinkiin Messukeskuksen parkkipaikalle. Testausasema toimii express-periaatteella, jolloin koronatestin vastauksen saa keskimäärin kuudessa tunnissa. Testiin vaadittavan lähetteen saa tarvittaessa paikan päältä.

Mehiläinen on kasvattanut koronavirustestaamisen näytteenotto- ja analyysikapasiteettiaan, ja yhtiö kertoo pystyvänsä tuottamaan yli 5 000 koronavirustestin näytteenottoa ja analyysiä päivittäin koronatestausasemillaan ympäri Suomen. Päivittäisestä kapasiteetista on käytössä tällä hetkellä alle puolet, eli noin 2 000 testiä.

– On tärkeää, että koronatestiin pääsee nopeasti. Tämä pitää osaltaan yhteiskunnan rattaat pyörimässä. Messukeskuksen express-aseman kokonaisvaltainen prosessi lähetteestä nopeaan koronatuloksen saantiin on yksi tapa tarjota testaus mahdollisimman vaivattomasti, sanoo Mehiläisen liiketoimintajohtaja Johanna Asklöf tiedotteessa.

Messukeskuksen drive-in-koronatestiasemalla testataan koronavirusta PCR-testillä nenä-nielunäytteestä. Tavoitteena tuloksille on keskimäärin kuuden tunnin vastausaika.

– Testiin voi tulla lähetteellä, jonka on saanut Mehiläisen Digiklinikalta, lääkärin etävastaanotolta tai työterveyshoitajalta. Testausasemalle voi saapua myös ilman lähetettä, jolloin paikan päällä asiakas haastatellaan, arvioidaan hoidon tarve ja kirjoitetaan tarvittaessa lähete testiin. Asiakas pysyy autossa tämä ajan. Myös näyte otetaan samalla käynnillä, Asklöf sanoo.

Lähete Messukeskuksen express-testausasemalta on saman hintainen kuin lähete Mehiläisen Digiklinikalta. Ennen klo 16 otettujen näytteiden tulokset saa saman vuorokauden aikana. Messukeskuksen express-testausasema on auki klo 9-17 keskiviikosta alkaen.

Kaikille muille Mehiläisen testiasemille, myös Hernesaaren express-testausasemalle, tarvitaan lähete ennen koronavirustestiin saapumista.

Mehiläisellä on express-toimintamallilla toimiva testausasema myös Helsingin Hernesaaressa. Hernesaaren asema on osoittautunut suosituksi, ja parhaimpina päivinä siellä on tehty Mehiläisen mukaan jopa lähes 10 prosenttia koko Suomen koronavirusnäytteenotosta.

– Hernesaaressa toiminta rullaa nyt sujuvasti. Asemalla oli ajoittaisia jonotilanteita suuren kysynnän vuoksi, mutta olemme saaneet hiottua toimintaa hyvälle tasolle, kuvailee Asklöf.

Lue lisää:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.