Hoiva-asumisen ongelmat ovat nostaneet lääkitysturvallisuuden koko kansan puheenaiheeksi, ja hyvä niin. Turvallinen lääkehoito ei kuitenkaan toteudu, ellei sitä vaalita ja kehitetä.

Siksi Mediuutiset käynnistää perjantaina 1. maaliskuuta Lääkitysturvallisuuden vaikuttaja 2019 -kampanjan, jossa etsimme lääkitysturvallisuutta parantaneita tekoja ja ihmisiä niiden takana.

Lääkitysturvallisuuden vuoden vaikuttajaa voi ehdottaa 31.5. asti osoitteessa www.mediuutiset.fi/lääkitysturvallisuus.

Kampanjassa etsitään pieniä ja suuria tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti lääkitysturvallisuuteen Suomessa.

Kyseessä voi olla vaikka uusi työtapa, joka parantaa lääkkeiden käytön laatua tai palvelu, joka parantaa henkilökunnan ja potilaiden tietoja lääkkeistä vähentäen niiden vääränlaisen käytön riskiä.

Tutkimuskin voi parantaa lääkkeiden asiamukaista käyttöä lisäämällä ymmärrystä lääkeaineen mekanismeista ja vaikutuksesta.

Lääkitysturvallisuuden vaikuttaja 2019 palkitaan Mediuutisten järjestämässä juhlassa 12. syyskuuta.

Voittajan valitsee asiantuntijaraati eli sosiaalifarmasian professori Marja Airaksinen; kliinisen lääkehoidon dosentti, ylilääkäri Juha Puustinen; Fimean ylilääkäri Päivi Ruokoniemi; Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler; Hus Apteekin lääkitysturvallisuuskoordinaattori Lotta Schepel; STM:n erityisasiantuntija Heidi Tahvanainen ja Potilasvakuutuskeskuksen potilasturvallisuuslääkäri Maiju Welling.