– Tänä vuonna päätettiin palkita kaikki terveyskeskukset, jotka täyttivät kandiystävälliselle työpaikalle asetetut kriteerit, yhteensä näitä terveyskeskuksia oli 29. Palkitsemisen teemme siksi, että haluamme nostaa keskusteluun, millaiset piirteet tekevät terveyskeskuksesta kandin ja nuoren lääkärin näkökulmasta mielekkään työpaikan, ja antaa arvostusta siinä onnistuneille työpaikoille. Näiden piirteiden huomioimisesta hyötyy lääkäri, työnantaja ja organisaatio, mutta ennen kaikkea potilas, liiton puheenjohtaja Simo Nuuttila sanoo.

Keskeisiä kriteereitä Nuuttilan mukaan olivat hyvä seniorituki ja perehdytys. Lisäksi kandien toiveena on muun muassa kohtuullinen, kandeille sopiva työmäärä ja riittävästi palautetta koko työssäoloajan

Eniten ehdotuksia saivat Kokkolan, Seinäjoen ja Turengin terveyskeskukset (4 kpl) ja toiseksi eniten, kaksi ehdotusta saivat Alavuuden, Jalasjärven, Keuruun, Lohjan ja Raaseporin terveyskeskukset. Kaikkiaan kandit palkitsevat tänään Lääkäripäivillä kaikki kriteerit täyttäviä terveyskeskuksia 29 kappaletta.

Yksi palkituista on Suomussalmen terveyskeskus. Apulaisylilääkäri Pertti Pasanen on mielissään huomionosoituksesta.

– Pienen paikkakunnan terveyskeskus ei yleensä saa myönteistä julkisuutta, mutta Suomussalmella olemme halunneet panostaa myös tulevien ammattilaisten hyvinvointiin. Terveyskeskuslääkärin työ on monipuolista ja vaativaa perusterveydenhuoltoa, mutta myös tekijälleen palkitsevaa, Pasanen kertoo Kainuun viestinnän tiedotteessa.

Suomussalmen terveyskeskuksen vastaanotolla työskentelee viisi lääkäriä ja 13 hoitajaa. Terveyskeskus on osa Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymää, jonka erikoissairaanhoidon palvelut tuotetaan Kainuun keskussairaalassa 100 kilometrin päässä.

– Pitkien välimatkojen vuoksi myös lääkärin monipuolinen osaaminen ja vastuu potilaasta korostuvat. Tämän oppivat myös meillä harjoittelevat kandit. Hienoa, että olemme onnistuneet tukemaan opiskelijoita.