Itä-Suomen yliopiston apteekki haluaa kehittää Yliopistonverkkoapteekki.fi:n toimintaa. Yhteistyökumppanikseen se on valinnut A-lehdet, joka muun muassa julkaisee neljää terveysaiheista lehteä. Verkkokauppojen kehittäminen on osa A-lehtien uutta liiketoimintaa.

Tavoitteena on rakentaa verkkoapteekista kuluttajaa entistä monipuolisemmin palveleva verkkokauppakokonaisuus, yhteistyökumppanit kertovat tiedotteessa.

Kehitystyössä on tarkoitus hyödyntää A-lehtien osaamista verkkokauppaliiketoiminnasta sekä terveyden ja hyvinvoinnin kohderyhmäymmärrystä. Työn pohjana on Yliopistonverkkoapteekki.fi:n oma visio apteekkitoiminnan kehittämisestä.

Yliopistonverkkoapteekki.fi on Suomen ensimmäisiä verkkoapteekkeja. Se on toiminut vuodesta 2008 alkaen.

– Apteekit kehittävät koko ajan toimintaansa vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin. Digitaaliset toiminnot ovat apteekkien arkipäivää ja apteekit ovat reaaliajassa kytkettynä useisiin terveydenhuollon ja viranomaisten järjestelmiin. Kehittämällä myös verkkoapteekkia tuomme asiantuntevat apteekkipalvelut ja laadukkaat tuotteet lähemmäs kuluttajaa, sanoo apteekkari Jouko Savolainen Itä-Suomen yliopiston apteekista.

Apteekkitoiminnan tuominen verkkoon ei ole aivan niin suoraviivaista kuin useimpien muiden toimialojen. Lääkkeisiin liittyvällä sääntelyllä varmistetaan kuitenkin turvallinen ja tarkoituksenmukainen lääkehoito asiakkaalle ja hyöty yhteiskunnalle.