Saimme viime viikolla toimitukseen palautetta lastenlääkäriltä. Hän kiittää siitä, että printtilehti ja verkko ovat täynnä mielenkiintoisia artikkeleita ja ennen kaikkea tarjolla on aina ajankohtaista luettavaa. Hän on lehden artikkelien ansiosta osannut olla yhteydessä moneen tahoon terveydenhuoltoon liittyvin kehitysehdotuksin.

Kysyimme itsekin huhtikuussa lääkäreistä koostuvalta lukijapaneeliltamme kehitysehdotuksia ja muutakin palautetta. Vastaajia oli lähes kaksisataa.

Mitä sitten vastattiin? 96 prosenttia vastaajista lukee Mediuutisten printtiä säännöllisesti tai vähintään silloin tällöin. Puolet vastaajista lukee verkkosisältöjä kirjautuneena, jolloin saa käyttöönsä rajattoman lukuoikeuden kaikkiin artikkeleihin.

Avoimien vastauksien kiitoksissa korostui ajankohtaisuus ja nopeus: monet lääketieteen, terveydenhuollon, terveyspolitiikan ja -talouden uutiset luetaan Mediuutisten verkosta ensimmäisenä.

Kehittämistäkin löytyy. Moni harmitteli verkkoon kirjautumisen haasteita. Osa on yrittänyt tarjota Fimnet-tunnuksiaan, mutta ne käyvät vain Lääkäriliiton hallinnoimiin palveluihin ja lääkeyritysten sivustoille. Mediuutisten tunnukset voi tehdä itse, mutta jotta voimme näyttää reseptilääkemainontaa, jokainen kirjautuja täytyy tarkistaa. Siksi on tärkeää täyttää lomakkeessa pyydetyt tiedot. Tätä prosessia kehitetään lukijaystävällisemmäksi, ja siitä lupaan kertoa lisää heti kun mahdollista.

"Sisältöä voisi eritellä enemmän erikoisaloittain, tai ainakin niin, että pystyisi hakemaan helpommin sisältöä tietyn erikoisalan alueelta." Näin vastasi eräs lukija. Verkon artikkelien asiasanoiksi lisätään, aina kun mahdollista, erikois­alat. Ne löytyvät artikkelin otsikon alta ennen ingressiä sinisellä tekstillä. Niitä klikkaamalla saa rajattua hakua. Esimerkiksi psykiatria-haulla tällä viikolla esiin tuli 411 artikkelia julkaisujärjestyksessä.

Mediuutisten sisällöt on kohdennettu kolmelle ammattiryhmälle: lääkäreille, hammaslääkäreille ja farmasisteille, ja heille kaikille sisällöt ovat maksuttomia. Yksi media voi näin yhdistää eri aloja ja eri näkökulmia, edistää terveydenhuollon erilaisten työnkuvien ymmärtämistä sekä ennen kaikkea lisätä yhteistyötä, joka koituu lopulta potilaan parhaaksi.

Kaikki palautteet ovat arvokkaita, niistä suuri kiitos. Sisältöjen ja toiminnallisuuden kehittäminen jatkuu.