Lääkäriliiton seitsemäs Max Oker-Blom -tunnustuspalkinto on myönnetty gynekologi Pirkko Brusilalle. Hän on tehnyt mittavan elämäntyön naistentautien ja erityisesti seksuaaliterveyden sekä seksologian alalla.

Brusila on seksuaalilääketieteen uranuurtaja, jonka pitkä elämäntyö erityisesti seksuaaliterveyden alalla on merkittävä. Hän on tehnyt työryhmineen ensimmäisen Seksuaalilääketieteen oppikirjan vuonna 2020, ja hänen toiveensa on saada seksuaalilääketiede sisällytettyä suomalaiseen lääkärikoulutukseen.

Brusila on koulutukseltaan lastentautien erikoissairaanhoitaja, lääketieteen lisensiaatti sekä naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri. Hänellä on koulutus myös seksuaalineuvonnassa, pari- ja seksuaaliterapiassa, kognitiivisessa lyhytpsykoterapiassa sekä EMDR-traumaterapiassa.

Brusila on toiminut osastonlääkärinä sekä yksityisen lääkäriaseman toimitusjohtajana, minkä jälkeen yksityislääkärinä aina eläkepäiviinsä saakka. Helsingin Väestöliitossa hänellä oli oma raiskattujen naisten vastaanotto 15 vuoden ajan, ja hän toimi myös Väestöliiton Nuorten seksuaalisesti kaltoinkohdeltujen kohtaamisprojektissa NUSKA:ssa erikoislääkärinä.

Brusila on myös muun muassa toiminut vuosien ajan Suomen Lääkäriliiton Itä-Uudenmaan paikallisosaston hallituksen jäsenenä ja lopulta puheenjohtajana ja ollut perustamassa yksityisgynekologien yhdistystä Gynaecologi Practicita. Hän on ollut perustamassa myös Suomen Lapsi- ja nuorisogynekologista yhdistystä. Hän perusti myös Suomen gynekologiyhdistykseen Seksologisen pienryhmän yli 20 vuotta sitten.