Korkeasti koulutettujen palkansaajien ja ammatinharjoittajien keskusjärjestö Akava on valinnut Uuden Insinööriliiton ehdokkaan Matti Viljasen uudeksi puheenjohtajakseen.

Viljanen valittiin tiistaina Akavan liittokokouksessa puheenjohtajaksi yksimielisesti. Muita ehdokkaita puheenjohtajaneuvotteluissa ei lopulta asetettu. Aiemmin Lääkäriliitto, Hammaslääkäriliitto ja Farmasialiitto olivat asettuneet tukemaan sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäriä Kati Myllymäkeä uudeksi Akavan puheenjohtajaksi. Myös muut ehdokkaansa puheenjohtajakisaan ilmoittaneet Akavan jäsenliitot päätyivät äänestämään Viljasen puolesta, eikä hänen valinnastaan käyty äänestystä.

Vuodesta 1999 puheenjohtajana toiminut Risto Piekka ilmoitti huhtikuussa, ettei hän tule tavoittelemaan uutta toimikautta Akavan puheenjohtajana.

Matti Viljanen on syntynyt vuonna 1949 Turussa. Hän on toiminut Uuden insinööriliiton puheenjohtajana kuluvan vuoden alusta alkaen ja sitä ennen Insinööriliiton puheenjohtajana vuodesta 1990. Hän on kuulunut Akavan hallitukseen vuodesta 1990 sekä sen tupo-ryhmään vuodesta 1995 ja työvaliokuntaan vuodesta 1992. Hän on toiminut Akavan kv-toimikunnan puheenjohtajana vuosina 2000-2003. Viljasen haastattelu ja ansioluettelo ovat luettavissa Akavan internetsivuilla.