Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on valinnut dosentti, erikoislääkäri, MBA Matti Bergendahlin uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi.

Valinta tehtiin suljettuna lippuäänestyksenä, jossa Bergendahl sai 320 ääntä ja Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen 121 ääntä.

Bergendahl on toiminut viimeksi Realia Group -konsernin toimitusjohtajana vuosina 2015–2019. Sitä ennen hän toimi Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana 2005–2014 ja Mehiläisen emoyhtiö Ambea-konsernin toimitusjohtajana 2010–2012 ja varatoimitusjohtajana 2007–2009 ja 2012–2014.

Bergendahl on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1991, väitellyt lääketieteen tohtoriksi vuonna 1993 ja valmistunut lastentautien erikoislääkäriksi vuonna 2000 Turun yliopistosta. Vuonna 2001 hän suoritti MBA-tutkinnon Sveitsissä ja vuonna 2002 hänelle myönnettiin Turun yliopiston dosentin arvo.

Bergendahl on sopinut aloittavansa virkatyönsä toukokuun alussa.

– Olen innoissani, että pääsen kehittämään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluita yhdessä sairaanhoitopiirin ammattitaitoisen ja kokeneen henkilöstön sekä sen omistajakuntien kanssa. Tyks ja Turun yliopisto ovat minulle tuttuja, on ilo palata paikkaan, josta olen työurani aloittanut. Uskon, että pystymme yhdessä hyödyntämään kokemuksiani yksityisen sektorin asiantuntijapalveluista ja kehittämään kaksikielisen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluita edelleen, Bergendahl sanoo tiedotteessa.

Bergendahlin mielestä on tärkeää, että käyttäjäasiakkaat saavat palveluita joustavasti ja että tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevat omistajakunnat ovat tyytyväisiä yhteistyöhön sairaanhoitopiirin kanssa.

– Sairaanhoitopiirin menestys nojaa henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyyteen ja tulenkin panostamaan vahvasti asiakas- ja henkilöstökokemuksen parantamiseen entisestään. Tavoitteenani on myös vahvistaa yhteistyötä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Tyksin ja Turun yliopiston välillä, Bergendahl toteaa.

Bergendahlin kokonaispalkaksi valtuusto vahvisti 16 750 euroa kuukaudessa.

Sairaanhoitopiirin johtajan sijaisena toimii toistaiseksi Göran Honga.