Osa suurista suomalaisyrityksistä on hankkinut koko henkilöstölleen kansanmaskeja, vaikka Suomen hallitus ei toistaiseksi suosittele käyttämään niitä julkisilla paikoilla.

Kasvomaskeja Suomessa työskentelevälle henkilökunnalleen on ennättänyt hankkia jo ainakin energiayhtiö Neste, teknologiayritys Nokia, hissiyhtiö Kone ja metsäyhtiö UPM-Kymmene, kävi ilmi Talouselämän sähköpostikyselyssä.

Etätyökäytäntöä asteittain purkamaan aloittanut Nokia suosittelee toimistolle ensimmäisinä palaaville työntekijöilleen kasvomaskien käyttöä työmatkoilla ja julkisilla paikoilla. Yritys on hankkinut jokaiselle työntekijälleen kaksi kangasmaskia.

Niin ikään henkilökunnalleen kasvosuojuksia jakanut Kone puolestaan suosittelee työntekijöitään käyttämään kangasmaskeja myös toimistolla, silloin kun tarvittavan fyysisen etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, kertoo Koneen viestintäjohtaja Hanna Rutanen sähköpostiviestissään.

– Toki meillä on paljon henkilökuntaa Suomessakin asiakaskohteissa töissä päivittäin, ja kohteesta riippuen heille on tarjolla tehokkaampia maskeja, Rutanen lisää.

Neste on lähettänyt kaikille työntekijöilleen ympäri maailman kaksi kangasmaskia toukokuussa, mutta ei suosittele työntekijöitään käyttämään maskia julkisilla paikoilla Suomessa, koska viranomaiset eivät täällä ole antaneet siitä virallista ohjeistusta.

Myöskään metsäyhtiö UPM ei ole antanut Suomessa työntekijöilleen varsinaisia suosituksia kasvosuojusten käytön osalta, mutta kasvomaskeja on hankittu henkilökunnalle, jotta halukkaat voivat niitä käyttää.

Sosiaali ja terveysministeriön (STM) perjantaina julkaiseman kirjallisuuskatsaukseen pohjautuvan selvityksen mukaan kasvosuojusten käytön vaikutus hengitystieinfektioiden leviämiseen on vähäinen.

Marinin hallituksen arvellaan antavan oma suosituksensa kasvomaskien käytöstä tällä viikolla.

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.