Pimeässä verkossa on myynnissä jos jonkinmoista laitonta tavaraa, eikä maailmanlaajuinen koronapandemia ole ainakaan omalta osaltaan parantanut tilannetta. Tällä hetkellä verkossa nimittäin kaupitellaan päihteiden ja varastetun omaisuuden lisäksi koronarokotteita ja väärennettyjä koronatodistuksia, BBC kirjoittaa.

Ilmiöön havahtunut kyberturvallisuusyhtiö Check Point oli törmännyt pimeää verkkoa tutkiessaan koronarokotteisiin, joita kaupiteltiin halukkaille 400–600 euron hintaan. Tarjolla olisi ollut AstraZenecaa, Sputnikia, Sinopharmia sekä muita valmisteita.

BBC ei kuitenkaan pystynyt varmistamaan, olivatko rokotteet aitoja. Rokotteita tarjottiin ainakin Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan, Espanjaan, Saksaan, Ranskaan ja Venäjälle. CP oli tilannut erän rokotteita yhdeltä myyjältä, mutta toistaiseksi tuotteita ei ole saapunut.

Niille asiakkaille, joilla eurot eivät riitä kalliiseen rokotteeseen, on tarjolla väärennettyjä rokotetodistuksia ja negatiivisia koronatestejä. Jälkimmäisiä tarjottiin kolme kahden hinnalla, kun taas rokotetodistuksesta olisi saanut kaivaa kuvetta 150 euron verran.