Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylijohtaja Marina Erholasta tulee Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uusi toimitusjohtaja. Hyvinvointikuntayhtymän valtuusto teki valinnan tänään.

– Päijät-Hämeessä on tehty hienoa edelläkäyvää työtä. Haasteet, mutta myös mahdollisuudet ovat valtavat. Kiitän lämpimästi luottamuksesta, ja laitan koko osaamiseni ja kaikki verkostoni käyttöön uudessa tehtävässä. Tehdään yhdessä, Erhola kommentoi tiedotteessa.

Erhola on toiminut THL:n ylijohtajana vuodesta 2009. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Hämeenlinnan terveyspalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajana sekä Hämeenlinnan kuntayhtymän johtajana. Erholalla on kokemusta myös Päijät-Hämeestä, jossa hän työskenteli keskussairaalassa keuhkotautien osastolla lääkärinä 1990-luvulla.

Erhola on toiminut myös useissa kansainvälisissä tehtävissä, muuan muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n asiantuntijana. Koulutukseltaan hän on lääketieteen tohtori ja keuhkosairauksien erikoislääkäri. Lisäksi hän on suorittanut Master on Quality Improvement and Leadership Development in Health Care -tutkinnon Helsingin yliopistossa.

Erhola aloittaa uudessa tehtävässään näillä näkymin elokuussa.