Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut aloittavansa Postissa kaksi viikkoa kestävän lakon alkavan viikon maanantaina 11.11., mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopuun.

Jos lakko toteutuu, sillä on merkittäviä vaikutuksia muun muassa Kysistä asiakkaille postitettavien kutsukirjeiden, hoitopalautteiden ja laskujen kulkuun.

Yhteydenotto sairaalasta voi tapahtua suojatulla sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Kys kertoi ottavansa tarvittaessa puhelimitse yhteyttä asiakkaisiin, jos lakko toteutuu ja jos on oletettavissa, että kirjeenä lähetetty tieto esimerkiksi ajanvarauksesta ei tavoita vastaanottajaa ajoissa.

Puhelinta kannattaa seurata, jos odottaa saavansa kutsun Kysiin lähiviikkojen aikana, on sairaalan toimintaohje.

Yhteydenotto sairaalasta voi tapahtua suojatulla sähköpostilla tai tekstiviestillä, jos asiakas on antanut suostumuksensa sähköiseen asiointiin.

Hoitopalautteet eli epikriisit ovat katsottavissa sähköisessä muodossa Omakannasta. Omakantaan kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.

Lakon toteutuessa postitse lähetettävien Kusin asiakasmaksujen maksuaikaa pidennetään.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta, klikkaa tästä .

Lue myös: