Lääkärivastaanottoja muotoillaan Suomessa uusiksi. Eilen uutisoitiin Mehiläisen silmälääkäreiden aloittavan vastaanoton optikkoketju Synsamissa. Tänään avattiin Helsingin Kampissa Graniittitalossa ensimmäinen Olo-apteekkiketjun apteekki, johon tulee terveydenhuollon ammattilaisten etävastaanottoja, myös lääkäreiden vastaanottoja.

Olo-apteekkiketju on Terveystalon, Tamron ja apteekkareiden yhteinen hanke, joka laajentaa apteekkien roolia terveydenhuollossa. Samalla se laajentaa lääketukku Tamron roolia lähemmäs kuluttajapintaa.

Digitaaliset vastaanotot ja muut hyvinvointia tukevat palvelut tuovat perustajien mukaan apteekille uusia mahdollisuuksia ennaltaehkäisevään terveyden tukemiseen.

– Kumppanuusmallimme on kansainvälisestikin ainutlaatuinen asiakaslähtöinen toimintamalli, joka tarjoaa asiakkaille lääkehoidon lisäksi ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Ketjun tavoitteena on toimia kattavana terveyden ja hyvinvoinnin lähipalvelupisteenä, Olo-apteekin toimitusjohtaja Aleksi Routama sanoo Tamron tiedotteessa.

Lääkäri- ja hoitajavastaanottojen lisäksi Olo-apteekit satsaavat hyvinvoinnin megatrendiin eli saatavilla on kehonkoostumusmittauksia, suuhygienistin konsultaatiota ja esimerkiksi keuhkojen kuntoa selvittäviä spirometriamittauksia.

Olo-apteekin verkkokaupan on loppuvuodesta tarkoitus laajeta kattamaan myös reseptilääkkeet.

Yhteistyökumppanit julkistavat ketjuun liittyviä apteekkeja syyskuun aikana, mutta nyt jo on tiedossa, että Helsingissä Ympyrätalon apteekki ja Apteekkimarket Pajamäki ovat liittymässä ketjuun.

Aamun tiedotustilaisuudessa Routama kertoi, että konseptin tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi. Apteekkarit ovatkin olleet konseptista myönteisen kiinnostuneita.

Olo-apteekki pitää kuitenkin rakentaa kokonaisuutena, ja jos esimerkiksi etävastaanotto ei tiloihin sovi, apteekkiketjuun ei pääse.

Uusien palvelujen suunnittelun pohjana on ollut kohderyhmäajattelu.

– Uskon, että uudet palvelut kiinnostavat kiireisiä keski-ikäisiä hyvinvoinnistaan kiinnostuneita isiä ja äiteja, sekä senioripariskuntia, jotka ovat valmiita maksamaan palveluista, Routama pohti.

Lisätty tekstiin tiedotustilaisuudessa saadut kommentit ja Aleksi Routaman kuva 3.9.19 klo 10.45.

Lue myös:

Lääkkeet voi saada verkosta kotiovelle jopa parissa tunnissa (MU 29.10.2019)

Apteekkariliiton farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler: "Teemme tässä nyt jotain ihan uutta" (MU 26.4.2019)

Apteekkien aukioloajat ovat pidentyneet – Kauppojen pidemmät aukioloajat vaikuttavat (MU 28.12.2019)