Yhtiö käytti puhelinmyynnissä itsestään nimeä apteekki. 2017 viranomaiset määräsivät 100 000 uhkasakot.

Suomen Apteekkiyhtiöt Ab on kuluttaja-asiamiehen selvitysten perusteella rikkonut sille vuonna 2017 määrättyä kieltoa, joka koskee harhaanjohtavaa puhelinmyyntiä. Yhtiö on vuonna 2019 antanut vitamiinien puhelinmyynnissä mielikuvan, että se olisi luvan saanut apteekki.

Yhtiö oli käyttänyt myynnissä ilmaisua Suomen Apteekki. Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiön ei tulisi käyttää apteekkiin viittaavaa ilmaisua, ellei se selvästi kerro, että se ei ole saanut apteekkilupaa. Kuluttaja-asiamiehen mukaan yhtiö on siis käyttänyt myynnissään sanaan apteekki yleisesti liittyvää luottamusta.

Nyt kuluttaja-asiamies vaatii markkinaoikeudelta Suomen Apteekkiyhtiöille määrätyn 100 000 euron uhkasakon maksuunpanoa. Lisäksi kuluttaja-asiamies vaatii uuttaa kieltoa ja sen tehostamista 150 000 euron uhkasakolla.

Yritys myy vitamiinien lisäksi erilaisia verkkokaupassa, jonka domainin haltijaksi se on merkitty, lähinnä uskomushoidoiksi luokiteltavia kuureja.

Se esimerkiksi väittää, että vehnänorasmehu ”tehostaa detoksifikaatiota, Lehtivihreä osallistuu elimistön myrkynpoistoon neutralisoimalla myrkkyjä.”

Eikä siinä vielä kaikki. Verkkosivuston mukaan valkosipulia sekä muita ainesosia sisältävän ”Garlivita Superantioksidantin” ”Valkosipulin rikkiyhdisteet auttavat elimistöä pääsemään eroon vaikeasti eristettävistä raskasmetalleista.”

”Lisäksi yhdessä muiden antioksidanttien kanssa antavat solukalvoille suojaa vapaiden happiradikaalien aiheuttamaa hapetusstressiä vastaan.”