Lisääntymisen ongelmien laajenemisesta on monenlaisia merkkejä ilmassa. Yksi hiljaisista signaaleista on Husin lisääntymislääketieteen yksikön muuttaminen Naistenklinikalta isompiin tiloihin.

Se muutti Helsingissä Tilkan Viuhkaan 19. elokuuta.

– Lisääntymislääketieteen yksikön toiminta on viime vuosina lisääntynyt, ja Naistenklinikan tilat kävivät riittämättömiksi erityisesti IVF-laboratorion osalta, apulaisylilääkäri Varpu Ranta kertoo Husin tiedotteessa.

Rannan mukaan sopivaa tilaa näin isolle yksikölle ei löytynyt Naistenklinikalta tai muualta Meilahden sairaala-alueelta.

– Onneksi löysimme Tilkasta valoisat ja toimivat tilat, jotka sijaitsevat vajaan kahden kilometrin päässä Naistenklinikalta.

Lisääntymislääketieteen yksikössä tutkitaan ja hoidetaan naisten hormonitoiminnan häiriöitä, lapsettomuutta ja nuorten tyttöjen gynekologisia ongelmia.

Poliklinikalle on keskitetty myös transsukupuolisten hormonihoidot. Yksikössä toimii myös sperma- ja koeputkihedelmöityslaboratorio (IVF).

Vastaanotot Mannerheimintie 164:ssä sijaitsevassa Tilkassa ovat vähitellen käynnistymässä. Koeputkihedelmöityshoitojen osalta toiminta alkaa syyskuussa.

Loppuvuodesta yksikkö aloittaa lapsettomuushoidot myös luovutetuilla sukusoluilla. Naistenklinikalle jää edelleen osa nuorisogynekologian vastaanotoista.

Lue myös:

Äidin raskaudenaikainen ahdistus heikentää pikkuvauvan reagointia tunteita välittävään puheeseen (MU 9.5.2019)

Vauvamyönteisyys vei Satasairaalan syvemmälle perhelähtöisyyteen (MU 5.4.2019)

Vauvaperheen öihin apua yllättävältä taholta – Älyvaippa seuraa vauvan unta (MU 9.3.2019)