Räty siirtyy Validian johtoon Terveystalon julkisista palveluista vastaavan johtajan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa sosiaali- ja terveysministerinä sekä Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vastaten pääkaupungin sosiaali- ja terveystoimesta sekä varhaiskasvatuksesta. Räty aloittaa uudessa tehtävässään Validiassa 11. tammikuuta 2021.

Räty valittiin tehtävään osaamisensa ja monipuolisen kokemuksensa ansiosta.

– Laura Räty hallitsee niin sosiaali- ja terveysalan, johtamisen kuin liiketoiminnankin. Lisäksi hänellä on hyvät yhteistyötaidot, laajat verkostot ja hän tuntee palveluiden ostamiseen liittyvät näkökohdat. Uskomme, että Laura on oikea henkilö johtamaan Validiaa tulevaisuudessa ja olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme hänet yhtiön johtoon, Validian hallituksen puheenjohtaja Kirsi-Marja Ura sanoo tiedotteessa.

Räty luonnehtii itseään muutosjohtajaksi. Validian toimitusjohtajan roolissa häntä kiinnostaa yhteiskunnallisesti merkittävän työn ja laajan muutoshankkeen yhdistäminen. Tavoitteena on rakentaa Validiasta lähitulevaisuudessa vammaispalveluiden kotimainen edelläkävijäyritys.

– Haluan ryhtyä kehittämään uudenaikaisia palveluita ja yritystä, jossa laatu näkyy konkreettisesti niin henkilöstön sitoutumisessa, asiakkaiden tyytyväisyydessä kuin prosessien toimivuudessakin. Minua motivoi ajatus rakentaa toimintakykyiseksi yritys, jonka yhtenä ydintehtävänä on kuntouttaa asiakkaistaan toimintakykyisiä. Henkilöstö on muutoksessa avainasemassa. Ammattilaiset tarvitsevat nykyaikaiset työvälineet sekä mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhönsä ja sen kehittämiseen, Räty sanoo.

Validia on viime aikoina kehittänyt toimintaansa määrätietoisesti. Räty sanoo jatkavansa tätä työtä.

– Validiassa on tehty jo paljon muun muassa henkilöstön hyvinvoinnin ja rekrytoinnin sekä palveluprosessien parantamiseksi. Aion varmistaa, että tämä työ jatkuu, ja että asioista myös viestitään avoimesti.

Validian toimitusjohtaja Päivi Harmaakorpi on aiemmin syksyllä irtisanoutunut yhtiön palveluksesta.

Lue lisää: