Ruotsissa on paljastunut erittäin ikävä tapaus, jossa lastenlääkäri näyttää käyttäneen pieniä potilaitaan seksuaalisesti hyväksi.

Mies on toiminut lastenlääkärinä usealla eri paikkakunnalla. Pääosa tapauksista on Tukholmasta, mutta miehen toimista on tehty rikosilmoituksia poliisille myös Jönköpingistä ja Skaraborgin sairaalasta, kertoo Dagens Medicin -lehti.

Perinteisen praktiikan lisäksi epäilty on työskennellyt etälääkärinä Kry:n vastaanotolla.

Viime viikolla pidettiin Tukholman tapausten osalta oikeudessa vangitsemisistunto. Siellä kävi ilmi, että epäasiallisia tapauksia on tullut esiin aiempaa luultua enemmän.

Lääkärin on nyt pidätettynä epäiltynä kuudesta vakavasta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdeksasta lapsen sekusaalisesta häirinnästä, kuudesta lapsen hyväksikäytöstä liittyen seksuaaliseen poseeraukseen ja kuudesta lapsipornorikoksesta.

Rikosten epäillään tapahtuneen osittain lääkärin vastaanotoilla ja osittain niiden ulkopuolella.

Vastaanotoilla lasten vanhemmat ovat tiettävästi olleet aina läsnä. Vyyhti lähti purkautumaan vanhempien ilmoitettua lääkärin tutkimuksen menneen yli asiallisuuden rajan.

Eri puolilla maata käydään nyt läpi miehen hoitamien lasten potilasasiakirjoja ja haastatellaan potilaiden perheitä. Sairauskertomuksia on läpikäytävänä noin 2 000.

Tapauksen keskipisteenä oleva lastenlääkäri kiistää kaikki epäilyt.