Taysin, Tyksin ja Husin työntekijät saavat ilmaisia sähköpotkulauta-ajoja, koska olosuhteet ovat poikkeukselliset koronaviruksen vuoksi.

Sähköpotkulautafirma Tier tarjoaa sairaanhoitopiirien työntekijöille yhteensä 15 000 työmatka-ajoa.

Yhtiö suosittelee hanskojen käyttöä turvallisuussyistä.

Toiseen johtopäätökseen päätyi sähköpotkulautayritys Voi, Se veti menneellä viikolla laudat kadulta Tampereella ja Turussa, kertoo Länsiväylä -lehti.

Taustalla on lautojen vähentynyt käyttö.

Myös tänään maanantaina alkava kaupunkipyöräkausi pääkaupunkiseudulla on herättänyt ristiriitaisia tunteita Twitterissä.

Kaupunkipyörien käyttö pääkaupunkiseudulla on perusteltua, jos joku valvoo niiden desinfiointia ja pyörillä ajetaan hanskat kädessä, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo Helsingin Uutisille.

Hänen mukaansa kaupunkipyörät ovat potentiaalinen koronalinko.

–  On sanottu, että koronavirus alkaa elää pyörän kahvoissa +12-asteen lämpötilassa. Näin maaliskuussa ei pitäisi olla hätää, mutta epidemiahuippu on arvioitu toukokuun puoliväliin. Silloin on lämmintä, Wallinheimo sanoi lehden haastattelussa.

Helsingin kaupunki puolestaan aikaisti pyörien käyttöönottoa hidastaakseen koronaviruksen leviämistä ihmisten käyttäessä julkista liikennettä.

Juttuun on 24.3.2020 klo 12:55 korjattu tieto, että Voi veti potkulaudat pois, koska niille ei ollut riittävästi käyttöä, ei hygieniasyistä.

Lue myös:

...

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.