Länsi-Uudenmaan kunnissa on tällä hetkellä yhteensä käytössä 36 eri asiakas- ja potilastietojärjestelmää, kerrotaan Espoon kaupungin verkkosivuilla. Lukuun sisältyvät terveydenhuollon, suun terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen järjestelmät.

Vuoden 2021 aikana järjestelmien määrän tulisi kuitenkin vähentyä selvästi, sillä tavoitteena on päästä 22 järjestelmään vuoden loppuun mennessä.

Otamme nyt monta askelta yhteiseen suuntaan.

Hangossa, Karviaisissa, Lohjalla ja Raaseporissa käytössä olevat sosiaalipalvelujen ProConsona-asiakastietojärjestelmät yhdistyvät kesään mennessä. Lisäksi vuoden loppuun mennessä yhdistetään terveyspalvelujen Pegasos-potilastietojärjestelmät Karviaisissa, Lohjalla ja Raaseporissa.

Myös suun terveydenhuollon alalla tapahtuu muutoksia, kun WinHit-potilastietojärjestelmät yhdistetään Karviaisissa, Hangossa, Lohjalla ja Raaseporissa.

– Otamme nyt monta askelta yhteiseen suuntaan. Tietojärjestelmäkokonaisuuden yhtenäistäminen vähentää monimutkaisuutta, helpottaa ylläpitoa ja tuo kustannussäästöjä. Kyseessä on merkittävä muutos, digi- ja ICT -hankejohtaja Markus Lundell kertoo tiedotteessa.

Vuonna 2022 Inkoo, Kirkkonummi ja Siuntio ottavat käyttöön Apotti-potilastietojärjestelmän, mikä vähentää tarvetta eri järjestelmille entisestään. Tavoitteena on, että vuonna 2028 alueella olisi käytössä enää neljä järjestelmää.