Suomalainen startup-yritys Youpret Oy lahjoittaa koronavirus-pandemian aikana tulkkauspalveluja sairaanhoitopiireille, jotka eivät vielä ole yhtiön asiakkaita. Samalla tuetaan ammattitulkkien työllistymistä.

Yrityksen palveluksessa on yli 300 ammattitulkkia. Suuri osa heistä on yksinyrittäjiä, joiden toimeentulo taloudellisesti haastavina aikoina on tiukilla.

– Maksamme itse heidän palkkionsa. Olemme varanneet tähän hyväntekeväisyyskampanjaan kaikkiaan 10 000 euroa ja oman työpanoksemme, Youpretin toimitusjohtaja Erik Tahvanainen sanoo.

Tarjous on voimassa toukokuun loppuun tai niin kauan kun kampanjaan varattu raha riittää.

Joensuulainen Youpret syntyi halusta ratkaista ongelmia tulkkausta vaativissa tilanteissa. Idea sai alkunsa, kun maahanmuuttaja ei saanut hoitoapua kielitaidon puutteiden vuoksi.

– Kielimuuri ei saa hidastaa avun saantia, kun henki on kyseessä.

Youpret kehitti sovelluksen, jonka lataamalla voi tilata tarvitsemansa kielen ammattitulkin palvelut käyttöön puhelimitse alle minuutissa. Sovelluksen kautta yli 60 eri kielen ammattitulkit ovat hoitohenkilöstön käytettävissä 24/7.

– Haluamme omalta osaltamme auttaa ruuhkautuvaa terveydenhuoltoa tarjoamalla tulkkaussovelluksemme ja tulkkaukset veloituksetta käyttöön niille julkisen terveydenhuollon organisaatioille, jotka eivät vielä ole asiakkaitamme, sanoo myyntijohtaja Atte Solaranta.

Youpret-sovelluksen kautta ammattitulkit ovat asiakkaan käytettävissä ympäri vuorokauden 7 päivänä viikossa, alle minuutin vasteajalla, ympäri vuoden. Sovelluksessa valitaan kieli, halutessa tulkin sukupuoli, ja pian algoritmin valitsema tulkki soittaa puhelimeen.

Lue myös:

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.