Syyskuun aikana käyttöön tulevat ensimmäiset noutoapteekit sijoitetaan apteekkeihin, ja ne toimivat niiden yhteydessä. Asiakas saa ostoksensa automaatista joko perinteisen tekstiviestinä lähetetyn koodin avulla tai käyttäen Remomedi-apteekkisovellusta, jolla ostokset voidaan myös maksaa. Noutoautomaatissa on murtovarma teräsrakenne, näppäimistö-näyttö ja optinen koodinlukija.

– Asiakas voi maksaa ostokset ennakkoon ja noutaa lääkkeensä haluamaansa aikaan. Asiakas saa myös käyttöönsä ovikoodin, jolla pääsee apteekin sisätiloihin, kertoo Kari Paukkeri Remomedista.

Ajatus noutoapteekeista sai alkunsa, kun Suomalainen Remomedi Oy ja tanskalainen SwipBox A/S päättivät yhdistää osaamisensa. Yhteistyön tuloksena syntyi apteekeille tehty luovutusautomaattituotesarja Remomedi SwipBox.

– Halusimme tuotesarjaamme apteekkareiden toivomia ominaisuuksia, jotka tukevat myös tulevaisuuden digipalveluita, sanoo Paukkeri.

– Murtovarmuus, lämpötilan seuranta ja mahdollisuus maksaa tuotteet ennakkoon ovat esimerkkejä asioista, joita apteekkarit toivovat luovutusautomaatilta.

Noutoapteekin käyttäjä saa myös videosovelluksen, jonka havulla hän voi olla suorassa yhteydessä apteekkiin, josta hänelle annetaan tarvittaessa lisätietoa lääkkeistä.

– Videoapteekki vastaa täysin apteekissa käyntiä. Asiakas voi valita haluamansa apteekin, johon hän on videoyhteydessä.

Paukkerin mukaan Remomedi Oy:ssä on mukana parikymmentä apteekkaria, jotka ovat suunnitelleet noutoapteekin toimintamallin.