Fimean erityislupien käsittelyssä on ruuhkaa. Fimean mukaan hakemukset pyritään käsittelemään viivytyksettä, mutta päätöksen saamisessa on varauduttava lupahakemuksen lakisääteiseen käsittelyaikaan, joka on 30 päivää asianmukaisen hakemuksen saapumisesta Fimeaan. Käsittelyaikaan ei lasketa hakemusten ja päätösten postitse toimittamiseen kuluvaa aikaa.

Kiireellisissä tapauksissa Fimea voi myöntää pikaluvan (niin sanottu faksilupa). Pikaluvat käsitellään saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian niiden vastaanottamisesta. Fimean mukaan kannattaa huomioida, että pikalupien käsittely saattaa viivästyä, jos niiden määrä lisääntyy merkittävästi. Pikaluvasta perittävä sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen 1499/2019 mukainen käsittelymaksu on 40 euroa, tavallisesta luvasta 20 euroa.

Hakemuksen käsittely hidastuu, jos se on puutteellisesti täytetty, ja siihen joudutaan pyytämään lisäselvityksiä. Hakijan tulee aina tarkistaa, että hakemuksessa on kaikki tarvittavat tiedot jo ennen sen toimittamista Fimeaan. Erityisluvalla haettavan valmisteen saatavuus on myös hyvä varmistaa ennen hakemuksen lähettämistä.

– Hakemuksen käsittelyvaiheen tiedustelu puhelimitse ruuhkauttaa lupien käsittelyä, joten pyydämme välttämään näitä yhteydenottoja, Fimea tiedottaa.

Lisätietoja kannattaa kysellä ennemmin sähköpostilla osoitteesta erityisluvat@fimea.fi

OLETKO LÄÄKÄRI, HAMMASLÄÄKÄRI, PROVIISORI TAI FARMASEUTTI?

Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta. Muut, tee tilaus täällä.

Lue myös: