Lääkeyhtiö Moderna ilmoittaa, että se on laajentanut covid-19-rokotekandidaatin tutkimusta myös nuorten kohderyhmään. Tähän mennessä rokotteita on tutkittu kattavasti vasta aikuisilla.

Modernan mukaan se odottaa 2/3-vaiheen tutkimukseen 3 000 tervettä 12–17-vuotiasta osallistujaa Yhdysvalloissa. Ensimmäiset nuoret ovat jo saanee rokotteen.

Tutkimus tehdään yhteistyössä Yhdysvaltain biolääketieteellisen tutkimus- ja kehitysviranomaisen (Biomedical Advance Research and Development Authority, BARDA) kanssa. Sen tavoitteena on arvioida mRNA-1273-rokotekandidaatin mahdollista turvallisuutta ja immunogeenisyyttä eli kykyä muodostaa vasta-aineita nuorten ryhmässä.

– Tavoitteemme tässä 2/3-vaiheen mRNA-1273-tutkimuksessa on koota keväällä 2021 dataa, joka tukee mRNA-1273:n käyttöä nuorten keskuudessa ennen seuraavan kouluvuoden alkua, sanoo Modernan pääjohtaja Stéphane Bancel tiedotteessa.

– Toivomme pystyvämme toimittamaan turvallisen rokotteen nuorten suojaamiseksi niin, että he voivat palata kouluun normaalisti.