Digitaalisen terveydenhuollon The HIMSS & Health 2.0 European Conference on palkittu vuoden tapahtumana messu- ja tapahtumaosaamisen Mesoaja-palkintogaalassa.

Tavoitteena oli törmäyttää lääketieteen, teknologian ja digitalisaation kansainväliset huippuasiantuntijat ja koota esille maailman parhaat digitaalisen terveydenhuollon innovaatiot. Tapahtuma olikin menestys: se kokosi yhteen 140 yritystä ja 3 000 lääketieteen, teknologian ja digitalisaation huippuasiantuntijaa yli 50 eri maasta.

Kyseessä oli konferenssin kävijäennätys. Aiemmin Sitgesissä Espanjassa vuonna 2018 järjestetty HIMSS kokosi 1 874 osallistujaa, ja Amsterdamissa Hollannissa vuonna 2016 pidetty tapahtuma puolestaan 2 230.

Kilpailun tuomaristo perusteli voittoa sillä, että kyseessä oli ajankohtainen, kansainvälinen ja tuloksellinen tapahtuma, jolla on yhteiskunnallinen ja laajasti ja monipuolisesti vaikuttava merkitys.

Konferenssi lisäsi ymmärrystä terveysalan muutoksesta ja trendeistä sekä oli erinomainen paikka verkostoitumiseen. Yritykset saivat laadukkaita kansainvälisiä kontakteja ja verkottuivat tehokkaasti myös keskenään.

Tapahtumaa luonnehdittiin yleisesti yhteistyön ja tulevaisuustekemisen riemuvoitoksi. Julkinen ja yksityinen puoli esittäytyivät rinnan startupien kanssa.

Tapahtumassa myös onnistuttiin tuomaan vahvalla tavalla esiin Suomen edelläkävijyyttä digitaalisen terveydenhuollon alalla.

Tapahtuma saatiin Suomeen, koska maalla on vahva maine digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä. Päätöstä siivitti myös Messukeskuksen maine kansainvälisen tason kongressipaikkana.

Onnistumisen myötä myös vuoden 2020 konferenssi järjestetään Suomessa myös tänä vuonna.

Sitra ja Business Finland olivat tapahtuman pääyhteistyökumppaneita, ja niiden rinnalla muina kumppaneina toimivat sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin kaupunki, Helsingin Yliopisto, Hus Helsingin yliopistollinen sairaala, Oulu Health, Turku Science Park ja Messukeskus Helsinki.