Alun perin terveydenhuollon ammattilaisten kliiniseen käyttöön kehitellystä potilaan hoidon seurannan välineestä on nyt julkaistu ilmainen versio, Medified, kenen tahansa ihmisen oman mielenterveyden seuraamiseen.

Tamperelaisen startupin Medified Solutions Oy:n sovellus auttaa tekoälyn avulla tunnistamaan päivittäiseen mielialaan vaikuttavia tekijöitä ja tarjoaa välineitä mielen hyvinvoinnin edistämiseen.

Sovellus toimii vaihtelevien kysymysten ja yksilöllisten psykoedukatiivisten vastausten avulla.

Se syntyi edistämään potilaan ja hoitohenkilökunnan välistä saumatonta kommunikaatiota ja katkeamatonta hoidon seuraamista, mutta ilmaisen version kautta yhtiö haluaa rohkaista avointa keskustelua mielenterveyden ongelmista.

– Haluamme nyt kantaa kortemme kekoon ja tarjota kaikille mahdollisuuden ymmärtää paremmin, mistä oma mielenterveys muodostuu ja miten sen systemaattinen vaaliminen vaikuttaa arkeen. Se nimittäin vaikuttaa meihin ihan jokaiseen, usein jopa huomaamattamme, sanoo yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Valtteri Korkiakoski tiedotteessa.

Hän kokee, että sovellus on aika julkaista juuri nyt, kun mielenterveydenpalvelut käyvät läpi merkittävää digiloikkaa.

Medified on tähän mennessä ollut käytössä Tampereen ja Oulun kaupunkien yhteiskehittämishankkeissa.

Viime vuonna Medified Solutions valittiin lupaavimmaksi tekoälyä hyödyntäväksi mielenterveysratkaisuksi Accenture HumAInity Innovation Challenge 2020 kilpailussa ja kansainvälisen “Urban Innovation and Entrepreneurship” innovaatiokilpailun voittajaksi.

– Olemme onnistuneet lyhyessä ajassas keräämään huomattavan määrän käyttäjiä ensimmäiselle stand-alone sovellusversioillemme, joka on ollut jo hetken aikaa saatavilla nimellä Mielipäiväkirja, Korkeakoski sanoo.

– Nyt julkaisemamme sovellus on uuden nimen lisäksi saanut asiakaspalautteeseen pohjautuvat pidemmälle kehitetyt ja viilatut ominaisuudet, mutta perusperiaate on pysynyt samana.

Medified on saatavilla App Storesta ja Google Play kaupasta maksutta tästä päivästä alkaen.