AbbVie Oy:n toimitusjohtaja Matthew Iles on valittu Lääketeollisuus ry:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Iles sanoo, että kriisit, terveydenhuollon haasteet ja yhteiskuntamme taloustilanne ratkaistaan vain saumattomalla yhteistyöllä.

– Otan puheenjohtajan tehtävät vastaan varsin poikkeuksellisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa. Keskellä pandemiaa, joka on osoittanut, kuinka kriittinen rooli lääketeollisuudella on yhteiskuntien toimintakyvyn kannalta. Alamme haluaa kantaa tuon tehtävän vastuullisesti, Iles kertoo tiedotteessa.

Tutkitun tiedon hyödyntäminen ja lääketieteen kehitys kiihtyy koko ajan. Pelkästään Euroopassa lääketeollisuus investoi lääketutkimukseen ja -kehitykseen yli 35 miljardia euroa vuodessa.

Tämä luo Ilesin mukaan mahdollisuuksia entistä vaikuttavampien hoitojen löytämiseen, mutta tuo mukanaan myös haasteita. Kuinka saada uudet innovaatiot potilaiden käyttöön mahdollisimman nopeasti ja tasa-arvoisesti mutta myös yhteiskunnan kannalta kestävästi?

– Terveydenhuollon haasteet ja yhteiskunnan vaikea taloustilanne ratkaistaan vain saumattomalla yhteistyöllä. Haluankin osaltani olla rakentamassa entistä tiiviimpää yhteistyötä terveydenhuollon, tutkijayhteisöjen, viranomaisten ja eri yhteiskunnallisten toimijoiden kanssa. Lääketeollisuus on tähän osaltaan valmis.

- Koronapandemia koettelee yhteiskuntiamme ennen näkemättömällä tavalla. Toivon, että se kuitenkin auttaa entistä useampaa ymmärtämään, kuinka tutkivan lääketeollisuuden toiminta perustuu aina tutkittuun, luotettavaan tietoon. Toivon myös, että toimialamme voidaan aidosti nähdä kumppanina ja aitona ratkaisujen tarjoajana, joka tekee kaikkensa tämän pandemian kukistamiseksi mahdollisimman pian.

Uusi puheenjohtaja Iles toimii AbbVie Oy:n toimitusjohtajana. Hän on koulutukseltaan kemisti ja on työskennellyt 20 vuotta lääketeollisuuden tehtävissä Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Ilesin kausi Lääketeollisuus ry:n puheenjohtajana alkoi heti hallituksen valinnan jälkeen.

Hallitus valitsi kokouksessaan myös 1. varapuheenjohtajaksi Jenni Vuolan (Sanofi Oy) ja 2. varapuheenjohtajaksi Niilo Färkkilän (Amgen AB:n Suomen sivuliike). Hallitus vuodelle 2021 valittiin Lääketeollisuus ry:n syyskokouksessa 30.11.2020.