Yhdysvalloissa on kuohuttanut näyttelijä Roseanne Barrin rasistinen twiitti, jossa hän vertasi presidentti Obaman hallinnossa työskennellyttä avustajaa apinaan.

Barr kirjoitti, että Valerie Jarret on yhtä kuin muslimiveljeskunta ja apinoiden planeetta saisivat lapsen.

Tummaihoinen Jarret on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa ensimmäiset vuodet Iranissa. Jarretin lääkäri-isä, myöhemmin Chicagon yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan patologian ja genetiikan professori James E. Bowman, johti Shirazissa lastensairaalaa osana amerikkalaisten kehitysyhteistyöohjelmaa.

Barr poisti twiittinsä myöhemmin ja pyysi sitä anteeksi. Hän myös selitti twiittinsä johtuneen Ambien-nimisen rauhoittavan lääkkeen käytöstä.

Lääkkeen valmistaja Sanofi ei jäänyt sanattomaksi, vaan julkaisi Twitterissä oman lausuntonsa asiaan. Yhdysvaltain Sanofin tililtä tehdyssä twiitissä todetaan, että useista eri taustoista olevat ihmiset työskentelevät päivittäin yrityksessä parantaakseen ihmisten elämää.

– Vaikka kaikilla lääkehoidoilla on sivuvaikutuksia, rasismi ei ole tunnettu sivuvaikutus missään Sanofin lääkkeissä, lääkeyritys sivalsi.

Barr on tullut tutuksi Suomessakin nähdystä omaa etunimeään kantavasta tv-sarjasta. Komediasarjaa esitettiin alun perin vuosina 1987–1997, mutta se herätettiin henkiin jälleen tänä vuonna Yhdysvalloissa. Sarja hyllytettiin Barrin twiitin jälkeen.