Professori, allergologi Antti Lauerma ja professori, lastenallergologi Mika Mäkelä ovat voittaneet ensimmäisen Lääkäri & Kongressi -palkinnon.

Palkintoperusteena oleva EAACI-kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesäkuussa 2017. EAACI-kongressi on maailman suurin allergiakongressi, johon saapuu osallistujia yli sadasta maasta. Lauerma ja Mäkelä olivat avainhenkilöitä neuvoteltaessa tapahtuman tuomisesta Suomeen ja vastasivat sen käytännön järjestelyistä European Academy for Allergy and Clinical Immunology -järjestön kanssa.

– Lauerman ja Mäkelän työ on näyttö suomalaisesta sisusta ja suomalaislääkäreiden tiiviistä yhteistyöstä. EAACI-kongressia haettiin lannistumatta Suomeen useita kertoja peräti 15 vuoden ajan. Kongressin avulla Suomi ja sen korkeatasoinen lääketieteellinen osaaminen sai hienon näkyvyyden itsenäisyytemme juhlavuonna, kertoo Duodecimin koulutuspäällikkö Juha Pekka Turunen valintaperusteista tiedotteessa.

Kansainvälisen lääketieteen kongressin Suomeen tulo vaatii paikallisen innokkaan ja lahjakkaan lääkäritutkijan. Oman alansa kliiniset huippututkijat toimivat useimmiten myös alansa erikoislääkäreinä yhdistäen tuoreen tutkimusnäytön vahvaan kliiniseen osaamiseen.

– Vahva suomalainen asiantuntemus vakuuttaa myös kansainvälisissä lääketieteen järjestöissä, kun valitaan kansainvälisten kongressien järjestäjämaaksi Suomi, jatkaa Turunen.

– Messusäätiön nyt myöntämässä tunnustuksessa kiteytyy hedelmällinen yhteistyö Messukeskuksen ja Helsingin kaupungin kanssa, minkä tuloksena kongressi saatiin Helsinkiin. Toivon, että tämä palkinto innostaa kaikkia kollegoja Suomessa hakeutumaan mukaan todella mielenkiintoiseen maailmaan, kannustaa palkittu Mika Mäkelä tiedotteessa.

EAACI-kongressi teki kävijäennätyksensä ja kokosi Helsinkiin yli 8 000 delegaattia sadasta maasta. Kongressi toi pääkaupunkiseudulle muhkean 12 miljoonan euron potin. Messukeskus järjestää tai isännöi vuosittain 1 500 kokousta ja kongressia.

Seuraava Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Silloin palkitaan vuosina 2016–2020 pidettyjen kansainvälisten lääketieteen kongressien tekijöitä.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi MAKSUTTA, Klikkaa tästä.