Lääkäripalveluyritykset ry (LPY) toivoo realismia puolueiden aluevaalilupauksiin.

Suomen historian ensimmäisissä aluevaaleissa 23.1.2022 valitaan valtuustot hyvinvointialueille, joille sote- ja pelastuspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä jo vuoden 2023 alusta. LPY:n mukaan tilanne on uusi sekä äänestäjille, ehdokkaille että puolueille.

"Olisi suotavaa, että puolueet ja niiden asettamat ehdokkaat säilyttäisivät vaalityössään realismin tajunsa. Epärealistiset vaalilupaukset tuottavat äänestäjille vain pettymyksiä. Se on omiaan lisäämään kansalaisten epäluottamusta politiikkaan ja puolueisiin”, pohtii LPY:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen tiedotteessa.

"Merkittäviä tuloksia soten keskeisten tavoitteiden saavuttamiseksi tuskin ehtii syntyä ensimmäisellä vaalikaudella”, arvioi Partanen.

LPY:n mukaan ensimmäiset aluevaltuustot ovat ratkaisevassa roolissa sote-uudistuksen toteuttamisessa.

"Hyvällä ehdokkaalla on oltava selkeä näkemys siitä, kuinka sote-uudistus pitää toteuttaa ja missä aikataulussa se on mahdollista. Äänestäjien kannattaa vaalikentillä kysyä ehdokkailta, miten ja millä aikataululla heidän antamansa lupaukset on mahdollista saavuttaa”, Partanen ehdottaa.