Lääkärikeskus Aava tarjoaa työterveyteen liittyvät sairaanhoitopalvelut kolmen kuukauden ajan ilmaiseksi niille työterveyshuollon asiakkaille, jotka ovat joutuneet lomauttamaan henkilökuntaansa ja karsineet lomautetuilta työterveyshuollon palvelut lakisääteiseen minimiin.

Lomautetut saavat Aavasta 1.6.–31.8. välisenä aikana työterveyslääkärin, yleislääkärin, työterveyshoitajan ja sairaanhoitajan palvelut, sekä perustason laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

– Aloimme rajoitusten ja koronakriisin myötä miettiä, miten voisimme kantaa kortemme kekoon myös yhteiskunnallisesti. On tärkeää pitää huolta ihmisten terveydestä silloinkin, kun normaali polku lääkärikäynnille ei ole mahdollinen. Olen valtavan onnellinen, että ammatinharjoittajina toimivat lääkärimme lähtivät kampanjaan mukaan vapaaehtoistyöllä., Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio sanoo tiedotteessa.

Tapion mukaan kriisi iski Aavaankin, kun asiakaskäynnit tippuivat varsinkin alussa melko dramaattisesti.

– Olemme joutuneet lomauttamaan myös omaa henkilökuntaamme. Mikään raha ei kuitenkaan ole tärkeämpää kuin ihmisten terveys. Omalle henkilökunnallemme kuuluu lomautettunakin täysi työterveyshuolto.

Aavan yrityspalveluiden johtaja Ossi Koskisen mukaan kampanjassa ei ole niin sanotusti koira haudattuna, vaikka jotkut asiakkaat ovat niin ounastelleetkin.

– Emme myy tämän yhteydessä mitään lisäpalveluita, emmekä pyri laajentamaan sopimuksia. Haluamme vain auttaa, Koskinen kertoo.

Lue myös: