Finavia ja Lääkärikeskus Aava ovat sopineet yhteistyöstä matkailuklinikan avaamiseksi Helsinki-Vantaan lentokentän porttialueelle lokakuun lopussa.

– Koronapandemian takia terveysturvallisuuden merkitys on noussut entistä tärkeämmäksi, ja Aavan palvelut ovat nopea vastaus matkustajien uusiin tarpeisiin, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupallinen johtaja Nora Immonen Finaviasta sanoo tiedotteessa.

Aava Airportissa on tarjolla sekä paikan päällä tehtävää perusterveydenhuoltoa että etälääkärivastaanotto. Apua saa yleisiin vaivoihin, kuten migreeniin, vatsavaivoihin, korvakipuun ja allergisiin reaktioihin. Tarvittaessa myös tietyt matkailijan rokotteet ovat mahdollisia, jos asiakas on kentällä hyvissä ajoin.

Myös koronatestausta on tarjolla. Mahdollista on oireettomien matkustajien testaus, kun kohdemaa vaatii todistuksen negatiivisesta testituloksesta.

– Aavassa on vahvaa osaamista ilmailulääketieteeseen ja matkailijan terveyteen liittyen. Olemme iloisia siitä, että saamme tuoda erityisosaamistamme matkustajien ja lentokentän käyttöön. Tämä on uusi aluevaltaus sekä meille että Finavialle, ja hiomme palvelutarjontaa tarpeiden ja kysynnän mukaan , Aavan toimitusjohtaja Raija Tapio sanoo tiedotteessa.

Aavan palvelut ovat lähtevien ja ilman sisärajatarkastusta saapuvien matkustajien ulottuvilla.