Suomen koronatilanne on nyt erittäin vakava, katsoo pääministeripuolue sdp:n kansanedustaja, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) entinen toimitusjohtaja Aki Lindén.

Hän arvioi Twitterissä, että itse asiassa Suomeen tarvitaan lisää koronarajoituksia.

”Ymmärrän koronarajoitusten kohteeksi joutuneiden tyytymättömyyden, mutta tilanne on todella vakava nyt. Jokainen ihmisten välisiä kontakteja vähentävä rajoitus hillitsee epidemiaa. Niitä ei voi nyt lieventää, niitä tarvitaan lisää”, Lindén tviittaa.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Suomen koronatilannetta pitkin pandemiaa tiiviisti seurannut Lindén nostaa esiin kahden viikon ilmaantuvuusluvun 100 000:ta asukasta kohden. Tuoreimpien lukujen mukaan se on Suomen pahimmilla epidemia-alueilla jo yli tuhat.

”Saksa oli ja on kriisissä jo paljon pienemmällä luvulla. Vastaisku on 1) rokotus, 2) rokotus, 3) rokotus yhdistettynä lyhyeen ja kattavaan lockdowniin, jolla saadaan tulva pysäytettyä”, hän tviittaa.

”Koronatulva on nyt ihan ennennäkemätön."

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Lindén on myös havainnut, että kolmosrokotteita otetaan tällä hetkellä hyvin, mutta toisen rokoteannoksen ottaneiden määrä nousee hyvin hitaasti.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi eilen maanantaina, että Suomessa todettiin yli 17 000 koronatartuntaa viikonloppuna. THL puhui ilmaantuvuusluvusta 627, muta luku koskee aikaväliä 13.–26.12.

LUE SEURAAVAKSI: