Pohjoismainen digitaaliterapiayritys SidekickHealth ja lääkeyhtiö Pfizer julkaisevat arjen hyvinvointia tukevan digipalvelun tulehduksellista suolistosairautta (IBD, inflammatory bowel diseases) sairastaville. Palvelu tukee potilaita sairauden hallinnassa ja auttaa heitä ylläpitämään hyvinvointiaan.

Yritykset ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka koskee Eurooppaa ja viittä eri terapia-aluetta.

Sidekick-hyvinvointisovellus on tukiohjelma tulehduksellisia suolistosairauksia sairastaville. Ohjelma on tarkoitettu tukemaan arjen hallintaa ja elämää sairauden kanssa, ja se keskittyy fyysisen hyvinvoinnin lisäksi erityisesti myös henkiseen hyvinvointiin.

Digipalvelu lanseerataan kevään 2020 aikana Suomessa, Ruotsissa ja Sveitsissä.

Sairauteen liittyvän tiedon lisäksi ohjelmaan kuuluu ravintoa, arjen aktiivisuutta ja liikuntaa sekä henkistä hyvinvointia, kuten energiatasojen lisäämistä, stressinhallintaa, ihmissuhteita ja tunteita sisältäviä teemoja. Ohjelman tavoitteena on antaa vinkkejä, kuinka elää mahdollisimman täyttä elämää, ilman että joutuu luopumaan asioista sairauden vuoksi.

Kahden lääkärin perustama SidekickHealth on erikoistunut pelillisten digitaalisten terapeuttisten (DTx) ratkaisujen ja ohjelmien luomiseen, joilla tuetaan potilaan kroonisten sairauksien hallintaa. Digipalvelut täydentävät terveydenhuollon ammattilaisten antamaa ohjausta ja tukea.

– Pfizer kehittää lääketieteellisiä innovaatioita, ja jaamme heidän näkemyksensä digitaalisten palveluiden mahdollisuuksista tukea potilasta lääkkeiden ottamisen muistamisessa ja arjen hyvinvoinnin lisäämisessä, SidekickHealthin perustaja, toimitusjohtaja Tryggvi Thorgeirsson sanoo tiedotteessa.

Tulehduksellisten suolistosairauksien kaksi päätyyppiä ovat Crohnin tauti ja colitis ulcerosa (haavainen paksusuolitulehdus). IBD yleistyy voimakkaasti. Suomessa on noin 52 000 ja Euroopassa yli kolme miljoonaa IBD:tä sairastavaa

– Digitaaliset kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat sovellukset ovat sairastaville hyvä mahdollisuus oppia huomaamaan, miten omaan jaksamiseen ja hyvinvointiin voi vaikuttaa monella tavalla. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen tukee myös työ- ja toimintakykyä sekä arjessa jaksamista, painottaa Crohn ja Colitis ry:n toiminnanjohtaja Ulla Suvanto tiedotteessa.

Viime vuonna SidekickHealth ja Pfizer Itävalta julkaisivat tupakoinnin lopettamiseen tarkoitetun digitaalisen tukipalvelun. Sidekickin ja Pfizerin yhteistyösopimus sisältää seuraavat terapia-alueet: ulseratiivinen koliitti (haavainen paksusuolitulehdus), Crohnin tauti, nivelreuma, psoriaattinen niveltulehdus ja atooppinen dermatiitti. Lisäksi yritykset selvittävät mahdollisuutta laajentaa yhteistyötä myös muihin terapia-alueisiin.

Oletko lääkäri, hammaslääkäri, proviisori tai farmaseutti? Kirjautumalla täällä saat kaikki Mediuutisten digisisällöt käyttöösi maksutta.

Lue myös: