Järjestyksessä toisen kerran jaettu palkinto nostaa esiin lääkäreitä, jotka ovat tuoneet menestyksekkäästi oman alansa kongressin Suomeen. Palkinnonsaajaa haettiin Suomessa vuosina 2017–2021 järjestetyistä lääketieteen alan kongresseista.

Euroopan ateroskleroosiyhdistyksen EAS 2021 -kongressi järjestettiin virtuaalikongressina Helsingin Messukeskuksessa 30.5.-2.6.2021. Kongressi esitteli viimeisimpiä tutkimuslöydöksiä ja kliinisiä sovelluksia liittyen sydän- ja verisuonitauteihin. Paikallisena järjestäjänä toimi Suomen ateroskleroosiyhdistys ry keskeisinä aktiiveinaan professorit Katriina Aalto-Setälä ja Vesa Olkkonen sekä taustatukenaan EAS:n kongressikomitean jäsen, professori emerita Marja-Riitta Taskinen.

”EAS-kongressin Helsinkiin tuonut voimakolmikko palkitaan positiivisesta asenteestaan, sinnikkyydestään, joustavuudestaan, osallistujakokemuksen huomioimisesta, uusien tapojen nopeasta omaksumisesta, Helsingin vahvasta markkinoinnista sekä diplomaattisesta sukkuloinnista korona-ajan tyrskyissä”, valintaan osallistunut Lääkäriseura Duodecimin varapääsihteeri Juha Pekka Turunen kertoo tiedotteessa.

”Helsinkiin on mahdollista ja myös mukavaa järjestää isojakin kongresseja. Messukeskus tarjoaa oivalliset puitteet mittavillekin tapahtumille. Suomi on edelleen turvallinen maa, ja Helsingissä on hyvät julkiset liikenneyhteydet sekä erinomaiset lentoyhteydet idästä ja lännestä. Lisäksi Helsingin merellinen sijainti lisää houkuttelevuutta”, kiittää Katriina Aalto-Setälä.

”Olemme syvästi kiitollisia Helsingin kaupungille ja Messukeskuksen henkilöstölle. Joustavuus ja tekninen tuki kongressin kaikissa vaiheissa oli erinomainen. Samoin EAS:n tieteellinen ohjelmakomitea professori Paolo Parinin johdolla teki upeaa työtä kongressiohjelman parissa. Meitä auttoi onnistumisessa myös KENES-kongressitoimisto. Lisäksi kiitämme suomalaisen sydän- ja verisuonitautitutkimuksen grand old ladya ja EAS:n kongressikomitean puheenjohtajaa Marja-Riitta Taskista kokeneesta taustatuesta”, sanoo Vesa Olkkonen.

EAS 2021 -kongressin tie onnistumiseen ei ollut helppo

Järjestäjät toivoivat syksyyn 2020 asti, että EAS-kongressi olisi voitu järjestää fyysisenä tapahtumana Helsingissä. Pandemia mullisti suunnitelmat ja jo pitkälle suunniteltu kongressi muokattiin virtuaalitapahtumaksi. Tämä oli järjestäjille iso haaste.

Avajaisseremonia, suomalaisesiintyjien puheet ja muutamien puheenjohtajien osuudet striimattiin Messukeskuksen studiosta osallistujille, joita oli yli 2 400. Suomen luontoa, suomalaista designia ja Helsingin arkkitehtuuria päästiin ihailemaan ainoastaan videoiden välityksellä.

Kongresseista kilpaillaan ankarasti laajojen taloudellisten vaikutusten vuoksi.

”Kongressihaku vaatii kovaa työtä ja laajoja verkostoja sekä poikkeuksetta hyvää yhteistyötä tiedeyhteisöjen, yritysten ja Helsingin kaupungin kanssa. Kova työ palkitaan, kun alan päättäjät, asiantuntijat ja uusimmat innovaatiot tuodaan yhteen ja kongressi toteutuu onnistuneesti. Juuri tällaista ansiokasta työtä Messusäätiö haluaa palkita, sanoo kongressipäällikkö Paula Blomster Messukeskuksesta.

Seuraava Lääkäri & Kongressi -palkinto jaetaan vuoden kuluttua. Silloin palkitaan vuosina 2018–2022 pidettyjen kansainvälisten lääketieteen kongressien tekijöitä. Valinnan tekee lääketieteen ja tapahtuma-alan asiantuntijoista koostuva valtuuskunta. Ehdotuksia palkinnonsaajiksi voi jättää hakulomakkeella.

Lue seuraavaksi: